Отслабване с ММА или тренировката на един боец

Бокс Кардио тренировка
Отслабване с ММА или тренировката на един боец

Много хора завиждат на силовите спортисти заради атлетичните им тела, въпреки че нямат право на това. Защото всичко е постигнато с много труд и като оставим настрана удоволствието от тренировката, усилията и лишенията за тези хора са ежедневие.

Фитнес програмите на боксьорите и ММА бойците представляват особен интерес на всички желаещи да направят качествено отслабване, тъй като при тях е характерна високата по интензивност кардио тренировка.

"Подобен вид кардио тренировка е с много висока интензивност, тъй като увеличава силно сърдечният ритъм. Всеки желаещ да постигне качествено отслабване може да я включи в собствената си програма и гарантирано ще постигне зашеметяващи резуртати”, казва специалистът Оскар Ернандес. Всъщност ето как го правят в ММА:

ММА / Бокс Кардио тренировка

Упражненията се играят в рундове от по 3 минути, използват се уредни ръкавици с тежест 16 унции. След всеки рунд се прави по 1 минута активна почивка. Активна почивка значи, че трениращият не се разхожда самоцелно, а изпълнява други, по – леки по своята форма упражнения.

Старт:

Бой със сянка – 3 рунда

През почивката: коремни преси с едновременно повдигане на торса и краката (15 сек.), коремни преси с повдигане само на краката (15 сек.), колело (15 сек.), планк (15 сек.)

Скачане на въже – 3 рунда

Почивка: Военни преси с щанга (30 сек.)

Работа на тежък боксов чувал (70+ кг) – 3 рунда

Активна почивка: Бърпи (30 сек.), Суинг с пудовка (30 сек.)

Работа на средно лек боксов чувал – 3 рунда

Почивка: Работа на бърза круша (60 сек.)

Отклон с топка за тенис – 2 рунда

Монтирайте топка за тенис на височината на главата (в боксовите зали има къде). Удряйте я и се старайте да я избегнете.

Почивка: Планк (30 сек. )

*Забележка: Тренировъчна програма за напреднали. Ако сте фитнес – новобранци не се хвърляйте с всички сили, защото лесно може да се контузите. Просто играйте упражненията в по – бавно темпо и внимавайте.

Източник:otslabvane-dieti.net

ключови думи:
тренировка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април