Най-яката тренировка с медицинска топка

Ще ви хареса, гарантираме
Най-яката тренировка с медицинска топка

Медицинската топка е доста пренебрегван фитнес атрибут в личната ни физическа подготовка и си признаваме, че това е категорична грешка, откъдето и да я погледнем. Защото спортната "сферичка" може да бъде изключително полезна в тренирането и да ни помогне да реализираме наистина добри резултати. Просто трябва да знаем как да я използваме, това е.

А ние не знаехме в същинския смисъл на думата ... до днес, когато още сутринта попаднахме на едно блестящо видео. В клипа топ треньорът на големия фитнес бранд Equinox Стив Файнбърг демонстрира няколко чудни движения с медицинска топка. Сесията, която ни подарява Стив, е изключително интензивна и изпотяваща (можем да я наречем дори "интелигентна") и безспорно си заслужава да се пробва.

Трудно ще ни е да ви опишем словесно всяко упражнение - трябва да изгледате сами въпросната тренировка и да запаметите в съзнанието си правилната техника на изпълнение.

Ако сте начинаещи в използването на допълнителни тежести в тренирането, ползвайте еднокилограмова или двукилограмова топка. Ако сте смелчаги, действайте с по-тежка. Не се осмелявайте да я държите само с върха на пръстите на ръцете си обаче (рискувате да си прецакате китките), хванете я здраво с длани. Натискайте повърхността ѝ при реализация на движенията, за допълнително съпротивление.

Хайде, готови ли сте? Потренирайте с мистър Файнбърг сега: 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април