Мъжки момичета: Рени

Машината на машините :)
Мъжки момичета: Рени

Когато през всеки ден от седмицата срещаш по едно мъжко момиче, времето започва да тече по коренно различен начин. Опитвам се да кажа, че този петък дойде особено неусетно и може би няма да открия по-удачен момент да ви запозная с Рени.

Нали знаете за треньора на машините? Е, Рени му е жена, което почти автоматично я превръща в нещо като машината на машините :) За пръв път я видях зад един лаптоп. Не звучи много зашеметяващо, с тази особеност, че на него в реално време се обновяваха резултатите от "Битката на машините", която Юли организира в края на миналата година. Уверен съм, че за нея щеше да е далеч по-интересно да се намира от другата страна на монитора, но, както знаете, мъжеството може да има много лица. Понякога то е да вдигаш тежки щанги, а понякога е саможертвата да не го правиш в името на нещо по-голямо.

Иначе се оказа, че Рени се среща по-често със съпруга си по време на тренировка в залата или навън, отколкото у дома. Там по-скоро й се налага да върти сама домакинството, докато едновременно с това гради кариера. Това също е мъжество.

Ако трябва да опишеш себе си с три думи, кои ще са те?

Доброта, всеотдайност към близките и жажда за пътувания на близо и далеч

Кои са качествата, които нямаше да притежаваш, ако не тренираше?

Търпение, защото стартирах тренировките с малко и лека-полека напредвам и започвам да правя неща, които никога преди това не съм си представяла.

851992личен архивА би ли могла да кажеш, че тренировките те лишават от нещо?

Не, по-скоро ми дават повече здраве, сила и вдъхновение. Пък и тренировките в залата и на открито, а често и йогата, са ми заедно с любимия човек, т.е. не ми отнемат от времето с него.

Възприемаш ли себе си за мъжко момиче и в какво се чувстваш най-силна?

Да, защото винаги съм успявала да се справя с предизвикателствата, които ми е поднасял животът, но все пак съм си жена. Не се чувствам "най-силна" в точно определено нещо или област, но мисля, че съм достатъчно силна за да се справям с каквото трябва – и в живота, и в кариерата.

Можеш ли да кажеш, че имаш слабости? Как ги преодоляваш?

Естествено, всеки човек си има своите слабости. Моята е, че обичам да си поспивам , но се опитвам да ставам все по-рано. Няма идеални хора, всеки човек е различен със свои силни и слаби страни. Важното е слабостите да се преодоляват и да продължаваме напред.

Коя е най-голямата ти житейска победа?

Може би, че успях да оцелея, да се справя и да изживея една много хубава година в страна с коренно различна култура и традиции.

А любимият ти личен рекорд в тренировъчно отношение?

Първото ми набиране – не вярвах, че някога ще успея, и винаги ми се е струвало, че е доста трудно и непостижимо за мен.

851991личен архивКолко пъти се набираш в момента?

Цели два пъти, но продължавам да работя за увеличаване на броя.

Има едни хора, които твърдят, че жените не трябва да тренират "като мъже". Какво би искала да им кажеш?

Признавам си, че и аз преди мислех така. Във фитнеса предпочитах да използвам пътечката, за да дам покой на мислите си докато се раздвижвам. Но откакто започнах да тренирам с Юли видях момичета да дърпат коли, да обръщат големи гуми, да вдигат и клякат с тежки щанги... и разбрах, че няма мъжки и женски тренировки.

Как се храниш, за да поддържаш висок спортен дух в атлетично тяло?

Ами допреди няколко години се хранех доста хаотично, но покрай Юли промених хранителните си навици. Предпочитам плодове, зеленчуци и ядки, като гледам да спазвам Екадаши (ден от лунния календар, през който е благоприятно въздържането от храна). Често хапвам и месце, разбира се. Стремя се да се храня здравословно, като колкото се може повече от храната ни да е домашно отгледана и произведена.

Строяваш ли мъжете в живота си и мериш ли мускули с тях?

Аз съм зодия овен, така че командоря яко, но това в кръга на шегата. Не меря мускули с мъжа си, неговите винаги ще са по-големи от моите, но в една връзка има много по-важни неща от мускулите и затова с него живеем в хармония и разбирателство, и се справяме заедно с предизвикателствата на живота.

Какво смяташ за женската еманципация – добро явление ли е тя, според теб, или не съвсем?

Жените много отдавна са си извоювали освобождаване от зависимостта на мъжете, от предразсъдъците и ограниченията, и в днешния забързан свят имат равни възможности за реализация в не само в професионално отношение, но и във всички сфери на живота.

851993личен архивИма ли мъжко занимание, в което няма място за една жена?

Всеки има нужда от своите лични моменти, така че е добре понякога да освобождаваме мъжете от присъствието си :)

Ако мъжете са от Марс, жените са от...?

Първосигнално повечето жени биха отговорили "от Венера”, а всъщност всички сме здраво стъпили на Земята.

Какво е мнението ти за отминалия вече Ден на жената?

Това е просто един ден от годината, в който се показва малко по-специално отношение към жените – цветя, подаръци и т.н. Всеки различно разбира "Празнуването” – за мен вечеря с любимия човек и чаша хубаво вино е достатъчна.

 

Ако искате да се запознаете с Рени или Юли, знаете къде да ги откриете. Нас очевидно вече сте ни открили, но не пречи допълнително да заздравим взаимоотношенията си посредством социалната мрежа. Само така ще можете да се уверите, че това не е единственото готино интервю, което имаме на сайта :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април