Мъжки момичета: Поли

Вятър в косите и ритъм в сърцето
Мъжки момичета: Поли

Най-важното

*"Бага-Тур" е съвременна система и младежка школа за изучаване, прилагане и съхранение на древните български ценности.  

Всеки желаещ може да се докосне до живата история чрез дейностите, които развива и предлага школата, а те са повече от многобройни – от редовно обучение, през открити уроци и демонстрации до лагери, исторически проучвания и много др.

Чрез обучението си в "Бага-Тур" човек изгражда лична дисциплина, характер и сила и сам става пример и носител на древната ни култура, съхранила ни като народ.

Сред основните дисциплини, преподавани в школата, са: езда и джигитовка; стрелба с лък, сабя, бич, копие; традиции и обичаи; бойни умения; оцеляване в природата; родинознание; физическа подготовка и др.  

Смея да твърдя, че Поли е една от най-нежните и деликатни дами, които съм срещала някога. Но е силна и смела за няколко :)

Танцува като самодива, язди отлично и има точен мерник в стрелбата с лък. Освен това е майка на едно страхотно момченце, за което се грижи с много любов.

А чаровната ѝ усмивка е толкова заразителна, че няма накъде повече. Моля, оставете чара на тази прекрасна жена да ви заплени и се потопете в интервюто, което тя даде специално за рубриката ни "Мъжки момичета":

***

Здрасти, Поли! Ако трябва да опишеш себе си с три думи, кои ще са те?

Цветна, смела и добра.

Възприемаш ли себе си за мъжко момиче и в какво се чувстваш най-силна?

Май в днешно време няма немъжки момичета. Трябва да се борим с много неща на много фронтове, за да оцелеем...

Иначе, смятам, че съм силна в преценяването на ситуации и хора. Напоследък съм станала и като многоръката Шива - оказва се, че мога да правя няколко неща едновременно. Силна съм също и в организирането :) Силна ми е и паметта! Работата с хора също май ми е силната част. Доста хвалебствено звучи май, хи-хи.

А слабости имаш ли си и как се бориш с тях?

О, да! Имам и някои от тях много ме тормозят. Постоянно се опитвам да ги преборя с всякакви методи :) Боря се с тревожността. Трудно взимам решения, доста трудно...

Но постоянно чета книги за положителната нагласа и мислене, взимам положителен пример от мои близки, а всичко останало лекувам с действие.

Стигнах до извода, особено след като родих сина си, че депресията е следствие от рутината и бездействието. Трябва да се върши нещо, което ти доставя удоволствие, и да не спираш нито за миг. Танците са едно от моите лекарства също!

847330личен архив

А, точно за тях исках да те попитам! Знам, че професионално се занимаваш със спортни танци от малка. Как те развиха те и за какво си им адски благодарна?

Професионално - не знам, но винаги съм тренирала с много сърце и желание. Танците ми дадоха всичко, което съм. Благодарение на тях се изградих в онези много важни години на порастването. И ако не бяха танците, пътят ми можеше и да не е толкова цветен и добър, колкото е сега :)

Във физически аспект, от грозното патенце ме направиха това, което съм сега. Да, точно с танците се разхубавих, сдобих се с чудесно тяло, което обичам дори и след раждането. Оправиха стойката ми.

Затова страшно ми липсваха през онези няколко години, в които учех и балансирах покрай студентството.

Сега отново балансирам с родителството и не намирам време да им се отдавам изцяло. Въпреки всичко, от една година отново съм в залата и даже преподавам.

Ръководя две групи мажоретки от 15-20 момичета и една по самодивски танци, която посещават повече от 10 момичета. Помагам и на Стефко с латино танците. Но, признавам си, едвам смогвам.

846511личен архив

Знам, че съпругът ти е ръководител на Бага-Тур?* :) Как се озова ти в прабългарската школа по оцеляване?

Запознах се с един от ръководителите, който е и инструктор там - Явор, и започнах да му помагам с каквото мога. Първата година ходех с тях, за да заснемам фото и видео демонстрациите им, тъй като това е и образованието ми (завърших скоро "Кино и телевизия" в НБУ), а от следващата вече се включих и като участник. По-късно се научих и да яздя. Оказа се, че това не е занимание за всеки.

Ездата е усещане: за да придобиеш умения, трябва да усетиш коня. Не винаги се получава веднага. На мен би бяха необходими няколко години, за да се получи искрата.

Ще научите ли сина си да язди?

Стига да го поиска, ще го научим. Засега той желае да стреля с лък и вече има свой собствен малък лък отскоро, справя се наистина много добре за възрастта си. Ако поиска да язди, ще го оставим в ръцете на Нина с най-голямо удоволствие. Тя е нашата инструкторка по езда в Бага-Тур.

847331личен архив

Как се храниш, за да поддържаш висок спортен дух в атлетично тяло?

Здравословното хранене е доста сложна мисия в днешно време, само като погледнеш всички Е-та по етикетите... Много е трудно да избягваш всички неполезни продукти (толкова са много!), но определено се опитвам да страня от тях. Не пия газирано от много време, наблягам на прясно изцедените сокове, избягвам пържено, не се храня по много и ми личи :)

Опитвам се да залагам на качествени храни, ям повечко ядки, мед... Май е това! :) Все пак трябва да давам пример на малкия човек в живота си... Голяма привърженичка съм на естественото, на природата и на всичко, което ни доближава до нея.

Строяваш ли мъжете в живота си и мериш ли мускули с тях?

Строявам засега само малкия ;) Иначе, строяването на големи мъже трябва да става по деликатен и нежен начин, ако искаме те да бъдат строени.

А да меря мускули е излишно, според мен. Мачовците просто виждат къде сме по-добри, дори и да не го приемат. Ценя много чисто женските качества и, въпреки че се налага да сме мъжки момичета, осъзнавам, че само запазвайки женското у себе си, бихме могли да бъдем едни гърди напред. А меренето на мускули е по-скоро изгубена кауза. Трябва с много чар, с малко компромиси и много търпение да успеем да постигнем своето.

Какво смяташ за женската еманципация – добро явление ли е тя, според теб, или не съвсем?

Не съвсем. Мисля си, че правилата на играта са едни открай време и с прекаленото променяне и влизане "под играта" извършваме подИграване с нещата. Това са думи на майка ми, която е мой пример за силна жена с високи позиции в работата си. Ако се опитваме да бъдем някой друг, а не себе си, ще загубим твърде много време и нерви в борба и недоволство. Според мен, трябва всеки да си знае ролята и позицията, да я отстоява и бъде наясно с желанията и мечтите си, а всяко друго гребане срещу течението е хабене на усилия. Нямам предвид да си останем в кухнята, а да бъдем силни жени. Не подобие на мъжете...

За теб има ли мъжко занимание, в което няма място за една жена?

846507личен архивИма, има :) Но не са много. И въпреки това, трябва да помагаме на мъжете, стига да можем. Да не забравяме, че има доста жени, които се справят успешно с всички начинания - вкъщи и на работа, сами. Всеки трябва да се занимава с това, в което е най-добър и да има място там, където си го бива. Но когато мъжът иска да си свърши нещо сам, по-добре да не го закачаме ;) И при нас важи същото.

Мъжете са от Марс, жените са...

От Самодивската земя :)

Как отпразнува деня на жената?

Мислех си, че няма да го празнувам, поради многото ангажименти, пътувания и тренировки, но се оказа един чудесен 8-ми март.

Всяка сутрин мъжът ми ходи да бяга и беше откъснал от най-високия връх на парк Аязмото в Стара Загора свежи пролетни минзухари... Онемях! 

По принцип, не обичам откъснати цветя в целофани и панделки, предпочитам хубав шоколад или книга. Но специално това букетче просто ме плени ;) Вечерта прекарахме изключително весело на вечеря с любимите ни кумове Стела и Николай, с които винаги времето минава забавно и неусетно.

 

Поли е вдъхновяваща мацка, нали? Ако искате да срещнете още такива, станете ни приятели във фейсбук. Там, във фен-страницата ни, също има страхотни мадами. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май