Мъжки момичета: Ина

Човек с отношение
Мъжки момичета: Ина

Като бабите съм. Много обичам хора с отношение към храната. Отношение значи не само да изядеш всичко пред себе си, но и да си поискаш допълнително. Отношение значи да се интересуваш активно откъде идва това, което ядеш, как е отгледано то, каква е екологичната цена на това отглеждане, ако щете – какви личности стоят зад него. Отношение, според мен, е и да не позволяваш на енергията от всичкото това плюскане да остане неизразходвана. Или както баба ми често казваше: "Нека яде! Който яде, работа върши!"

Да кажем, че Ина има отношение към храната би било като да кажем, че акулите не са най-големите фенове на вегетарианството. С това не искам да правя каквито и да било намеци, а просто да ви запозная със сериозността на положението. И с Ина. Тя не само яде, но го прави с отношение и на всичкото отгоре работа върши. Тренира здраво, демек!

Ако трябва да опишеш себе си с три думи, кои ще са те?

Е, първи въпрос, а вече ме затруднявате с отговора...Мисля, че съм грижовна, усмихната и отговорна. Скука :)

Кои са качествата, които нямаше да притежаваш, ако не тренираше?

Търпението и волята да постигнеш желаната цел.

А би ли могла да кажеш, че тренировките те лишават от нещо?

Не бих казала, че ме лишават от каквото и да е. Денонощието е от 24 часа, тренировката в най-общия случай е около час (при мен напоследък по-малко, предпочитам по-кратки и почти без почивка тренировки).

836699личен архив
Възприемаш ли себе си за мъжко момиче и в какво се чувстваш най-силна?

Отчасти. Подмятам разни тежки, кръгли неща с дръжки, но много рева на филми ;) Повечето типично женски неща са ми далечни – прически, гримове, клюкарстване и пазаруване (ох, как го мразя!). Определено предпочитам да пия бира в мъжка компания, като се замисля...

Можеш ли да кажеш, че имаш слабости? Как ги преодоляваш?

Имам, да. Лакомията, ха-ха :) Не я преодолявам май...

Коя е най-голямата ти житейска победа?

Трудно ми е да говоря за житейски победи, защото съм на 24 години все още :) Но да кажем, че на този етап, това е решението да поема по пътя към по-добро здраве, залагайки на спорт и качествена храна.

836697личен архив
А любимият ти личен рекорд в тренировъчно отношение?

Най-любимият ми личен рекорд е, когато успях да направя пет чисти лицеви опори. Беше доста отдавна и сега ми звучи смешно като постижение, но помня, че тогава бях супер щастлива и затова си ми остава любимото постижение.

Набираш ли се? Колко пъти?

Не, защото колкото и да е странно, никога не съм си го "навивала на пръста". Голям смях беше първият път, когато се метнах на лоста, с увереност, че ще мога да се набера поне 3-4 пъти. Това се случва след около година тренировки по гиревой спорт*. Вече бях осезаемо и видимо по-силна и неуспехът на лоста ми дойде изненадващо, но ми беше по-скоро забавен. Имах идеята да си взема ластик, за да опитам и там да прогресирам, но си останах с идеята.

Сега пак ме карате да се замисля дали пък не искам да започна да се набирам, ха-ха :)

Има едни хора, които твърдят, че жените не трябва да тренират "като мъже". Какво би искала да им кажеш?

Хората, които го казват, обикновено нямат никаква двигателна култура. За тях жена, която тренира с тежести, заприличва на културист :) И започва да й расте брада впоследствие. Невежеството ме забавлява, не ме дразни.

Как се храниш, за да поддържаш висок спортен дух в атлетично тяло?

Придържам се основно към високомазнинно нисковъглехидратно хранене, защото така се чувствам най-добре. Голям фен съм на д-р Уестън Прайс и експедициите му за изследване на традиционните диети на примитивните племена. Яжте месото със сланината и яйцата с жълтъците, хора!836695личен архив

Строяваш ли мъжете в живота си и мериш ли мускули с тях?

Май и на двата въпроса отговорът е "да" :) Мускули мерим на майтап, а строяването не баш на майтап :) Но май най-потърпевшо е кучето...

Какво смяташ за женската еманципация – добро явление ли е тя, според теб, или не съвсем?

Разбира се, че е добро явление. И понеже съм убеден атеист, ще си позволя да цитирам Кристофър Хитчънс, за да избегна излишното многословие. "Майка Тереза не е била приятел на бедните, а приятел на бедността. Тя е твърдяла, че страданието е дар Божи. Прекарала е живота си в противопоставяне на единствения съществуващ лек за бедността-равноправието на жените и еманциапацията им от добитъкоподобно същество за задължителен разплод."

836696личен архивИма ли мъжко занимание, в което няма място за една жена?

Ако някоя жена иска да стане миньор или строител, не виждам защо да не й се даде тази възможност. Човек, ако е добър в работата си, не трябва да бъде дискриминиран по полов признак. Както и няма нищо лошо един мъж да се захване с шивачество, например. Аз познавам добър автомонтьор-жена :)

Ако мъжете са от Марс, жените са от...?

Не мисля, че сме от различни планети. :) И смятам, че темата се преекспонира.

Празнува ли Деня на жената и как?

Не. Нямам нищо против празника обаче,нищо че в ранните си дни, събитието е имало социалистически привкус.

 

* Гиревой спорт е руски национален спорт, който се практикува с пудовки. За разлика от други тежкоатлетически дисциплини, където се цели преодоляването на максимална тежест, при него постиженията се определят в зависимост от повторенията.

 

Падате си по момичета с отношение? Вие самата сте една от тях? Заповядайте в нашата скромна фейсбук сектичка и не пропускайте следващите интервюта с най-мъжките български момичета без бради и мустаци.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април