Мъжки момичета: Блага

Блага, ама силна
Мъжки момичета: Блага

Направо не знам какво да ви кажа. Защото аз съм го чел това интервю, а вие все още не сте. Не е като да кажеш, че познавам Блага, но не е и като да кажеш, че не съм впечатлен от нея. Тя е трибоец и щангист. Тоест, ако иска, може да ви бутне от лежанка или от каквото друго поискате. Може и да ви изхвърли. Откъдето пожелаете. Няколко пъти.

За себе си казва следното: "Никога не се задоволявам с това, което съм постигнала и искам повече. Абсолютен максималист съм и се раздавам докрай. Може би и това са качествата, които видя в мен треньорката ми Тодорка Иванова и буквално ме изтласка в професионалния спорт. Без нея, надали щях да бъда това, което съм, защото зад всеки един добър състезател стои един още по-добър треньор." Казва и други работи. Те следват по-долу:

Ако трябва да опишеш себе си с три думи, кои ще са те?

Сложна, интересна и забавна.

Кои са качествата, които нямаше да притежаваш, ако не тренираше?

Самоувереност, дисциплинираност, сила и издръжливост.

А би ли могла да кажеш, че тренировките те лишават от нещо?

Да, за моя голяма радост, благодарение на времето, прекарано в залата, спрях да получавам епилептични припадъци, което беше голям проблем в живота ми и ме правеше половин човек. Благодарение на тежките тренировки, да чукна на дърво, две години съм по-здрава от всякога.

Възприемаш ли себе си за мъжко момиче и в какво се чувстваш най-силна?

Най-силна се чувствам в залата, когато ми предстои тежка тренировка, най-добре се чувствам като си покрия всички максове за деня, а ако направя нов личен рекорд - още по-добре.

В залата или тренираш наравно с останлите, или си тръгваш. В този ред на мисли, когато се налага, съм мъжко момиче, действам според обстоятелствата.

Можеш ли да кажеш, че имаш слабости? Как ги преодоляваш?

Да, имам слабости, човек съм все пак. Понякога губя вяра в себе си и възможностите си, обиждам се лесно. И обикновено ги преодолявам като отида в залата и направя някоя много тежка и добра тренировка. Лягам си вечерта и на другата сутрин ставам с усмивка.

Коя е най-голямата ти житейска победа?

Наскоро спрях да слушам какво говорят хората.

А любимият ти личен рекорд в тренировъчно отношение?

Любимият ми личен рекорд е обръщане на 80кг. Наскоро го повторих, за да си докажа, че мога, всъщност мога много повече, но в момента карам по-лекичко, не бързам за никъде.

Бързата работа – срам за майстора. Всеки един рекорд ми е любим – 10 бройки на 100кг клек, 10 бройки на 60кг лежанка.

857734личен архивНабираш ли се? Колко пъти?

Да, набирам се, но рядко. Правя пет стриктни набирания подхват, три надхват, а със залюляване към 10-15.

Има едни хора, които твърдят, че жените не трябва да тренират "като мъже". Какво би искала да им кажеш?

Обикновено такива мнения излизат от устите на три типа хора – първите са жени, които ги мързи да отидат от вкъщи до магазина, вторите са мъже, които ги е срам, че има жени, които тренират по-тежко от тях и третите са хора, претендиращи, че имат познания в спорта, но реално не разбират нито от тренировки, нито от хранене.

Какво да им казвам – не общувам с тях :)

Как се храниш, за да поддържаш висок спортен дух в атлетично тяло?

Сменям режими, но като цяло спазвам ВМ-НВД* със зареждащи дни. Открила съм, че този режим е сравнително добър за мен. Има много плюсове – мазнината ти запазва мускулите, без да качваш излишни килограми и се чувстваш лек на тренировка.

Ям само чисто месо, яйца, сурови ядки, масло, зехтин, сметана и зеленчуци. Също така си готвя всичко сама, за да съм сигурна в състава на храната си.

Строяваш ли мъжете в живота си и мериш ли мускули с тях?

Не, никого не строявам. Единственият мъж в живота ми е баща ми. На него приличам в много отношения, повечето положителни, за което съм му благодарна.

Иначе, що се отнася до останалите мъже, те като ме видят, сами се строяват :)

857732личен архивКакво смяташ за женската еманципация – добро явление ли е тя, според теб, или не съвсем?

Честно казано, нищо не разбирам от еманципация, аз винаги съм била изключително свободен човек, дори скандален на моменти, не ми пречи показността, обичам да общувам и да откривам нови и нови хоризонти. Наскоро си мислех, че ако се бях родила в някоя държава, където жените ги ползват за разплод, сигурно щях да вляза в историята, или най-малко в затвора за гражданско неподчинение.

Има ли мъжко занимание, в което няма място за една жена?

Не мисля, преди всичко сме хора, всеки със собствената си индивидуалност, навици, хобита.

Ако мъжете са от Марс, жените са от...?

Ако мъжете са от Марс, това означава, че на Марс със сигурност има и жени ;)

 

Видяхте ли сега? Ако искате да видите още от същото, ударете ни един силен палец в синьото място за виртуално воайорстване и ние регулярно ще ви удряме по някое такова интервю.

 

* Високомазнинна-нисковъглехидратна диета

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април