Мамо, ще тренираме ли?

За няколко упражнения, които може да изпълнявате с мъника си
Мамо, ще тренираме ли?

Пухкаво и усмихнато сладурче! Това е единствената "екипировка", от която ще имате нужда, за да изпълните тези движения. Така че, скъпи дами, ако искате тренировката ви да започне сега... раждайте! Колкото се може по-бързо =)

Извън кръга на шегата, ще се съгласим, че периодът на майчинството не винаги е особено подходящ за спортна дейност. Покрай грижите за малчугана, рядко остава време за други, допълнителни неща.

Все пак старата поговорка гласи, че където има желание, има и начин. Хубавото е, че наскоро направената ни анкета доказа, че българската майка често се ръководи от това правило. И въпреки многобройните си ангажименти, намира всякакви възможности да поддържа фигурата си.

Точно защото е упорита и креативна, днес бързаме да я поздравим с програмата на фитнес инструкторката Анжела Салвео.

Анжела е измислила страхотен начин да съчетава сесията си с разходката на бебето в парка - чрез приятен комплекс от упражнения на открито.

"Трикът е да спортувате с детето си, когато то е в добро настроение", съветва треньорката. "Само така ще успеете да го въвлечете в спортната си дейност", допълва тя.

Освен това, преди да се посветите на каквато и да е било физическа активност, предварително се консултирайте с лекар, особено ако сте раждали чрез секцио. Знаете, че след въпросната операция женското тяло има нужда от повече време, за да се възстанови. И да започне смело с упражненията.

Е, хвърлете око на тази "+бебешка" програма. Сигурни сме, че ще я харесате много =)

Коремни преси

Легнете по гръб на постелка (или на тревата, ако сте в парка). Свийте краката в коленете под ъгъл 90 градуса със земята. Сложете бебето на корема си и хванете ръчичките му.

Докато напрягате коремните мускули, направете едно повторение. А когато сте горе, дайте целувка на фитнес партньора си. Заслужил си я е. Изпълнете движението още няколко пъти. За колкото имате сили.

Лицеви опори

Сложете бъззъбчо на постелката. Заемете над него позиция за лицева опора. Отново стегнете мускулите на корема. Не правете чупки в гърба и кръста. А всеки път, когато се спускате надолу, докосвайте с устни вирнатия му нос. В случай, че искате по-голямо предизвикателство, пробвайте планк!

Напади

Гадни са, но заедно ще се справите! Дръжте в ръце здраво малчугана си и направете една, не много голяма, стъпка напред. После свийте краката в коленете и спуснете торса към земята.

Тук е важно да се фокусирате преди всичко върху движението нагоре и надолу, а не напред и назад. Прочетете повече за въпросното упражнение в този материал.

За рамене

Заемете изправен стоеж с бебе в ръце. Като използвате мускулите на раменете, вдигнете сладура си във въздуха. А като го връщате в изходна позиция, прегръщайте го нежно и пак... 

Повечето повторения означават повече демонстрации на любов, както и по-голям шанс да се справите с излишните килограми, подарък от бременността.

Е, успешна бебешка тренировка! Татковците също могат да се включат =)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май