Малки трикове за успешен фитнес план

Изненадайте себе си и тялото си
Малки трикове за успешен фитнес план

Казват, че дребните неща правят големите събития. Ако искрено вярвате в подобна житейска философия, значи тези правила ще ви допаднат супер много и с тях ще направите фитнес програмата си още по-пълноценна.

Можеш още, давай!

Научно доказано е, че вербалното изразяване на емоции по време на тренировка с тежести повишава мускулната мощ с 25 %. Оказва се, че ако някой ви окуражава, докато изпълнявате упражненията, сте способни да вдигате с от 5 % до 8 % повече тежест.

Трикове с тежести: Правете колкото можете повторения с дъмбели. Когато не сте способни да изпълнявате повече, помогнете си със свободната ръка и извършете още едно повторение. После без помощта на свободната ръка бавно спуснете тежестта.

Според експерти отрицателната фаза при упражненията с тежести е по-ефективна за натрупване на мускулна маса, защото при изпълнението й работят около 70 % от мускулните влакна.

Хванете се на "фитнес" бас

Може да се обзаложите с колега (този, който тайно си мечтае за вашия пост), че ще успеете да реализирате фитнес амбициите си за шест месеца, например.

Прочуване показва, че тази стратегия наистина е хипер стимулираща: 97 % от хората в експеримента успели да постигнат целите си. (Никой не обича да губи басове, нали?)

Алтернативен план: Направете точен график на сесиите си и за всяка изпълнена в срок слагайте пари в буркан. Събирайте за ново колело или за интересно пътешествие до живописно място.

Краката никога не лъжат

Ако сте влюбени в редовния джогинг, може твърде много да се увлечете в тичането си и да не забележите, че сте злоупотребили с възможностите си. Вместо това се вслушайте в "гласа" на краката, преди да сте си причинили неприятна контузия.

Освен това задължително тичайте с удобни обувки, на равна по възможност настилка, ако, разбира се, не става въпрос за планинско бягане.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април