Звезден фитнес пример: Сара Джесика Паркър

В отлична форма и на 47 години
Звезден фитнес пример: Сара Джесика Паркър

Хващаме бас, че знаете коя е Сара Джесика Паркър. Най-малкото, вероятно познавате героинята ѝ Кари от хитовия сериал "Сексът и градът".

Вчера американската актриса навърши 47 години и нямаше как да не отбележим факта, че на тази възраст Сара изглежда удивително добре. Даже – отлично! Е, не е тайна, че коконата полага изключително много грижи за външния си вид. Любопитни сте да разберете какви? Ето малка част от тях:

Тренировката

justjaredО, да! Джесика има атлетично тяло и добре оформени ръце. Постига ги по най-близкия до ума начин – спортува редовно. Любими са й упражненията с тежести, а, за да ги практикува, използва фитнес пособия, специално изработени за нея. Чаровницата се посвещава често и на йога практиката си, по която също е доста запалена.

Да прибавим още, че Сара е от звездите, които страшно обичат да вървят пеша. Често може да бъде видяна да се разхожда сама или в компанията на близки и приятели. А понякога, за да стигне до определена дестинация, избира да се придвижи с колело. Колоезденето ѝ допада много и гледа да го практикува винаги, когато има възможност.

Сара е на мнение, че, с възрастта, всяка жена трябва да започне да обръща по-голямо внимание на фигурата си. Защото с времето поддържането на добра физическа форма става все по-трудна задача. Е, ние ще трябва да се съгласим с актрисата от раз.

Храната

Подобно на своята колежка Гуинет Полтроу, мисис Паркър признава, че страшно обича да яде.

Споделя още, че ѝ е трудно да се ограничава по отношение на храненето. За щастие, не смята, че има нужда от рестрикции, поради активния начин на живот, който води.

Любимият ѝ специалитет е паста, обича всички видове сирена и редовно похапва бекон. Избягва да консумира т. нар. джънк фууд и да злоупотребява с крайно нездравословни продукти.

justjaredВ същото време, рядко се подлага на диети, но, когато ѝ се налага спешно да сваля килограми, се доверява на т. нар. Хамптънска диета.

Въпросният режим, за който ще ви разкажем подробно в друг материал, е комбинация от средиземноморската диета + диетата на Аткинс, за които сте чували, нали?

Най-общо, става въпрос за ниско въглехидратна хранителна програма, по време на която се набляга на консумация на продукти с високо съдържание на мазнини. 

Интересното е, че колежката на Сара – Ким Катрал, също нерядко спазва Хамптънската диета. Почитателки на режима са още актрисите Кейт Хъдсън и Рене Зелуегър. 

Е, толкова за фитнес тайните на госпожа Джесика Паркър ;) Какви са вашите? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май