Звезден фитнес пример: Блейк Лайвли

Или как се подготви актрисата за ролята си в лентата "Зеленият фенер"
Звезден фитнес пример: Блейк Лайвли

Признаваме си, че искрено много харесваме русокосата актриса :) Чаровната Блейк стана популярна с участието си в телевизионния сериал "Клюкарката", след това – с краткотрайната си връзка с Леонардо ди Каприо. А съвсем наскоро имахме удоволствието да я гледаме в лентата "Зеленият фенер" ("Green Lantern"), където си партнира с любимеца на всички жени – Райън Рейнолдс.

Въпреки че филмът не се отличава с особено интригуващ сюжет, не можем да отречем, че в него мис Лайвли демонстрира наистина перфектна фигура, достойна за възхищение. Всъщност, Райън не й отстъпва по фитнес излъчване. Така да се каже, и двамата са изкусително привлекателни на екран.

Но причината не се крие само в добрите им генетически заложби, нито в използването на тайни, визуални ефекти. Всъщност, актьорите трябва да благодарят най-вече на известния фитнес инструктор Боби Сторм за красивите си, оформени тела.

В своята практика Стром разчита на един основен принцип – да предлага на клиентите си не просто фитнес програма, а начин на живот, който да ги поддържа трайно в добра форма.

Тренировката

justjaredЗа да се подготви за ролята си в "Зеленият фенер", красавицата спортува от 60 до 90 минути на ден, четири пъти в седмицата. Стром изготвя за нея специален комплекс от упражнения, чиято основна задача е да подобри силата и гъвкавостта на тялото й.

Две от движенията, с които треньорът редовно "измъчва" актрисата, са т.нар. отпад с раменна преса и Т-стабилизираща лицева опора.

Най-общо, първото упражнение представлява напад назад с тежест (в случая - с дъмбел). С изнасянето на крака съответстваща ръка се изпъва нагоре, над главата. Същото движение се извършва и с другата страна. А как се прави второто упражнение, може да видите тук.

"Работейки върху слабите си места, Блейк принуждава мускулите да се адаптират. Това допринася за растежа им и значително подобрява стабилността на торса", коментира Боби.

Другата цел на Стром е да редуцира подкожните мазнини на актрисата с 3-4%. Това той постига с помощта на кръгова тренировка, в която се редуват 10 определени упражнения за цялото тяло.

Особено внимание се обръща на времето за почивка и възстановяване. След всяка сесия, Блейк се подлага на релаксиращ масаж, който бързо възвръща изгубените й в сесията сили.

Храната

Стром е добре известен с това, че сам приготвя менюто на своите клиенти. Специално за актрисата, той често спретва шейкове и разнообразни сокове, от изстискани свежи плодове.

Като цяло, хранителният режим на сладураната се състои в консумация на нетлъсто месо, растителни мазнини (авокадо, бадеми, зехтин и т.н) и нисковъглехидратни продукти.

Блейк хапва често и редовно, в малки порции, като избягва приема на храни с висок гликемичен индекс, както и прекомерната консумация на сол.

Разбира се, редовно пие вода и един път седмично си позволява да "съгрешава" с някои от любимите си специалитети.

Както се вижда, този хранителен режим й се отразява доста добре. Защото въпреки раздялата с Лео, Блейк изглежда наистина свежа и щастлива...

Не се знае обаче дали това не се дължи и на непотвърдената й връзка с Райън, която, според източници, започнала още по време на снимките на "Зеленият фенер".

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май