Залата е за всеки

Който иска да я посещава
Залата е за всеки

Преди около 10 години в родния ми град Стара Загора имаше, всичко на всичко, един модерен фитнес клуб. В него се осмеляваха да тренират само най-"яките" старазагорци, с най-"огромните" мускули на света :) Всъщност, освен въпросните типове (преобладаващо представители на силния пол), други персони рядко го посещаваха.

Към днешна дата, спортните зали в града на липите, за щастие, са доста повече, но, странно или не, в тях отново ходят определен брой хора. А "новобранците" все още трудно се престрашават да прекрачат прага им, страхувайки се, че не "отговарят на изискванията". Но такива никога не е имало и няма да има...

Защото залата е за всеки. За мъже и за жени. За хора с голям или обратното – никакъв, тренировъчен стаж. За млади и стари. За всички, ръководени от доброто желание да се грижат за себе си, за здравето и за фигурата си.

Така че, ако досега, поради някаква причина, сте се чувствали неудобно да влезете в клуба, приветстваме ви да преглътнете притеснението си и да го направите при първа възможност. Между другото, нека ви уведомим, че...

Тук малко хора се интересуват истински от външния ви вид, макар че погледите им могат да говорят друго. Истината все пак е, че повечето трениращи са силно ангажирани от собствената си особа. Те са дошли с определена цел и едва ли ще си позволят през цялото време да се разсейват със странични неща, каквото е клюкарстването по чужд адрес. inm.com

Е, да, има една, вече разпространена дори по клубовете, "порода" индивиди, която непрекъснато се оглежда наоколо. Но... не е задължително тя да го прави от злонамереност или с някаква подмолна идея.

В крайна сметка, става въпрос за обикновени хора и общото пространство, което споделяте заедно, е достатъчно условие за преодоляване на неудобството ви. Но, ако все пак присъствието им ви смущава толкова много...

Не посещавайте клуба в натоварените часове. Това, в най-общия случай, означава рано сутрин и след работа, когато повечето трениращи плануват да се случи тренировката им.

Остава вариантът да спортувате по-късно вечер или в ранните часове на почивните дни, когато по принцип няма много желаещи да се потят в тренировка.

Да прибавим още, че, за да се почувствате по сигурни в себе си, може да поканите свой приятел да сподели сесията ви. Двамата ще се подкрепяте взаимно и ще поддържате духа си.

Разбира се, ако въпреки всичко изброено дотук, все още с неохота прекрачвате прага на залата, винаги може да си направите такава вкъщи. Разберете как от този материал.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни