Домашна физзарядка?

Ремонтът е чудесна предпоставка!
Домашна физзарядка?

След като разберете какво ми се случва от началото на календарната година, първо ще си кажете: "Горкичката!", а после ще изпитате една много особена завист. Може пък и донякъде да вземете пример от мен. Но нека най-напред да разкажа какво толкова ми се случва.

В последните два-три месеца преживявам два ремонта и две местения из различни квартали на нашата прекрасна столица. На моменти си мисля, че този номадски начин на живот ми допада, стига да има кой да покрива разходите. Ситуацията има своите недостатъци, но най-вече има своите предимства. Защото какво предполага местенето оттук-натам, милички?

Ами, предполага доста ходене (понякога притичване) и други упражнения. Майсторът върши голяма част от хардкор ремонтните дейности, но каквото можем да си го свършим със собствени усилия, е по-добре да свършим със собствени усилия, нали?

Става въпрос за фитнес. И малко за спорт. Ще ви споделя за това как в живота ми ремонтът замести (не дай си Боже) и допълни (уау!) споменатите две активности. Всъщност, искам да отправя призив към всички хора, които досега не са правили ремонт. Следните хумористични редове са за вас!

Като за начало в ремонта е възможно да комбинирате упражнения със съпротивление и кардио. В програмата: носене на мало и средногабаритен багаж, заковаване и разковаване с тежък чук, задължително качване по стълбите пеша тогава, когато силите ви позволяват!

Упражнения със собствено тегло: многократно слизане и качване по стълба, клякане с баданарка, четка и мече (инструментите са само тематични, тъй като не тежат). При сгоден случай прескачайте тези, които ви се пречкат из краката, а, извинете – прескачайте кофата с лепило за тапети, исках да кажа.

Ще ви се удаде възможност често да прилагате и хвърляне на боклук. За тренировките е нужно отново да ползвате стълбището, когато е възможно, и в името на конкуренцията да изнасяте повече смет от останалите. Те нека си почиват – вие ще тренирате за аеробна издръжливост.

Не мога да ви препоръчам някаква специална диета, но както се досещате, трябва да хапвате добре, за да имате енергия. Само не яжте найлона, с който застилате помещенията, тъй като хранителната му стойност е нулева, дори отрицателна. За качването на килограми изобщо не се притеснявайте – толкова нерви ще изхабите, че хич няма да имате възможност да наддадете. Пък и нали ползвате стълбите...

Ако през деня сте се раздали достатъчно, сънят също не би трябвало да представлява проблем.

Само не си мислете, че изживяването ми в крайна сметка е било кофти заради нервите или нещо подобно. Всичко, през което преминавам, са купища полезен стрес и опит, които ще ми бъдат от полза цял живот. Призовавам всички вас, които не сте опитали подобна домашна физзарядка: тествайте я възможно най-скоро! Работи безотказно за здравето и издръжливостта на цялото ви тяло.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май