Градски трекинг

Забъркайте туристически забележителности с малко фитнес и получавате трекинг по италиански :)
Градски трекинг

Трекингът обикновено се асоциира с разходки сред природата, обаче нашите приятели от Peika.bg са открили, че италианците имат свое мнение по въпроса. И то е повече от оригинално :)

От няколко години на Ботуша все по-организирано се практикува трекинг в градски условия – Trekking Urbano. Представлява обикаляне и откриване на малки исторически забележителности, обекти от местните градски легенди и всякакви чаровни скрити местенца, които са извън стандартните туристически гидове и карти.

Освен че дава различен поглед към популярни туристически дестинации, този подход е полезен и за здравето, тъй като предполага ходене с умерено до интензивно темпо, при това за дълъг период от време. Както казват основателите на инициативата, тя събира в себе си най-универсалното от градския туризъм и фитнеса на открито :)

Идеята за ърбън трекинг се появява още през 2002 г. в един от най-живописните градове в Италия, а именно Сиена, като по-късно в проекта се включват и други: Болоня, Форли, Бари, Каляри, Неапол, Рим, Пиза, Перуджа, Тревизо, Венеция и др.

Trekking Urbano

Организирани трекинги на повечето места се правят 2 пъти годишно – през пролетта и есента, като в по-големите градове се събират по няколко хиляди души за разходка. В този ред на мисли, ако имате път към Италия в последния уикенд на настоящия месец, може да се включите в най-близкия градски преход. Пълния списък със събитията и участниците в тях вижте тук.

Разбира се, всеки може да направи своята некомерсиална обиколка с помощта на специално изработена карта. Тя се разпечатва лесно от същия сайт, но засега всичко е само на италиански :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май