Внимание! С дете на колело

С няколко бързи съвета
Внимание! С дете на колело

Страшно ме радват родителите, които велосипедират заедно с малчуганите си – наричам ги велосемейства. Виждам такива непрекъснато в парка. "Шофират" един зад друг, в група, а понякога дори си организират мини състезания.

Най-малките пък се возят в специални столчета, закачени отпред или отзад на колелото. Въпросните седалки са подходящи за деца от 1 до 5 години, сравнително леки са и се монтират лесно. Като цяло, не би трябвало да затрудняват придвижването и маневрирането.

Все по-често у нас могат да се видят и т. нар. колела с детски ремаркета. Последните са подходящи за превоз на калпазани от 1 до 6 години и в тях могат да пътуват даже две хлапета. Обикновено са затворени и приличат на малки карети, които се закачат за задното колело, посредством здрава стоманена система.

Проблемът е, че са твърде ниски и трудно се забелязват – затова е хубаво да се закачи цветно флагче на "покрива" им. Другият проблем е, че въпросните ремаркета са доста скъпи и не всяко домакинство може да си ги позволи.

inm.com

С други думи, има доста начини да велосипедирате с мъника си. А в случай, че сте решили да го правите скоро, ето няколко бързи съвета:

  • Не карайте по улици и места с натоварен трафик, избягвайте пиковите часове
  • "Шофирайте" по велоалеи или в спокойни региони
  • Купете на малчугана си каска, която да му е по-мярка 
  • Спазвайте правилника за движение по улиците (отговаряте не само за своя живот, но и за този на детето си!)
  • Говорете на хлапето си по време на разходката – ако не е в ремарке, а в столче, ще ви чува отлично добре... 

Е, aко вие имате опит с возенето на мъници на колело, ще се радваме да го споделите веднага, като коментар под статията, разбира се :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април