4 грешки след фитнеса, които пречат на добрите резултати

Каква е активността ни и с какво се храним?
4 грешки след фитнеса, които пречат на добрите резултати

Дори и да тренираме много усилено във фитнес залата, много е вероятно очакваният резултат така и да не идва, ако не следваме някои правила след тренировката. Кои са обичайните грешки, които допускаме и които се оказват пречка пред мечтаното тяло?

1. Лягаме пред телевизора

Може да смятаме, че е добре да си полегнем на дивана и да гледаме любимото си телевизионно предаване, защото сме тренирали усилено във фитнес залата, но това е грешка.

Не бива да се поддаваме на това изкушение. По-добре е да извършваме леки дейности, тъй като това е отличен начин да подобрим кръвообращението и да подпомогнем възстановяването на мускулите.

2. Не се храним правилно

Вместо да се насочим към пицата, препоръчително е да хапнем здравословна храна в рамките на 20 – 30 минути след тренировката. Не бива да забравяме да включим протеини, здравословни мазнини и малко въглехидрати, за да заредим организма с енергия.

3. Натоварваме се прекалено със задачи у дома

Обикновено мислим, че ще изгорим повече калории, когато изпълним тежки задачи след тренировката, но това може да е трудно за уморените мускули и крие риск от нараняване.

Препоръчително е да се придържаме към по-леки дейности, като да например да оправим леглото си или да сгънем дрехите.

4. Не даваме възможност на организма да се възстанови

Ако тренировката е твърде кратка, може да решим, че не се нуждаем от възстановяване. Независимо от това колко усилено сме тренирали, трябва да дадем на тялото малко време, за да се възстанови.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април