"Да" на музиката в тренировката

Помага много, няма майтап
"Да" на музиката в тренировката

Някои хора обичат да слушат музика, докато учат или работят. Ние имаме нужда от нея, когато тренираме. Ето защо:

- Действа ни мотивиращо. Има дни, когато адски ни мързи да се раздвижим (и ние сме хора все пак). Тогава веднага се обръщаме за помощ към любимите си парчета. Завъртаме ги на стария грамофон и, хоп!, желанието за мързелуване изведнъж се изпарява. И тялото ни само се подчинява на движението.

- Музикалната сесия е и по-забавна, и по-интересна, и по-вълнуваща. Благодарение на нея сме и по-концентрирани в това, което правим.

- Подобрява издръжливостта ни. Не е случайно, че американският бегач на свръхдълги разстояния Скот Юрек обикновено слуша музика в края на продължителните си бягания. Казва, че тя му помага да издържи последните, най-тежки, километри до финала, когато тялото му се намира на ръба на изтощението. Мелодиите, които звучат в главата ти, сами по себе си са като движеща сила. Слушаш ги и продължаваш напред :)

- И не на последно място: музиката ни помага да си изберем правилното темпо - по-бавно и умерено, когато загряваме и на почивките, и по-бързо, когато трябва да дадем всичко от себе си.

Толкова от нас. Разкажете ни каква роля играе музикалното оформление във вашата тренировка – тук или във фейсбук.

А тук, тук и тук можем да предложим няколко вдъхновяващи плейлиста. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май