Топ 3 (пред)коледни дестинации

С фин, изтънчен европейски дъх
Топ 3 (пред)коледни дестинации

Град, улици и фонтани. Особена атмосфера, напомняща по-скоро ярък сън. И хора с интересни, характерни черти на лицето. Познато ли ви звучи? Това е чувството да се събудиш в непознат град - едно от най-приятните усещания на света, според нас.

Един вътрешен стремеж, който тласка любопитството напред, в изследване на храната, напитките и изкуството на даден регион. И всеки път, все по-навътре – в търсене на местната култура и нейните измерения.

Понякога обаче не пътувате, за да отидете някъде, а просто заради самото пътешествие. Всичко е свързано с движението, промяната в обстановката и разширяването на хоризонтите.

С наближаването на Коледните празници, апетитът за покоряване на нови територии се изостря все повече и повече. Чувствате се привлечени от близки и далечни дестинации, а любопитни традиции по света не спират да ви изумяват с богатствата и практиките си. Сякаш ви приканват: "Ела и ни изживей с всяка част от съществото си".

Продължавайте да четете, ако искате да разберете кои дестинации селектирахме за (пред)коледните ви авантюри :)

Снежна Швейцария

О, да, страната с безбройни езера и глетчери на милиони години. Неслучайно заема първо място в списъка ни. Освен невероятна природа, тук човек се сблъсква с първокласни шоколад, сирене и часовници. Уличните музиканти в малките градчета правят атмосферата по улиците несравнима. Хората са сдържани и елегантни, но винаги извънредно любезни.

Разположена на сравнително малка територия, Швейцария е сякаш необятна земя, в която искаш да останеш завинаги. За да се наслаждаваш на всяка следобедна почивка.

Алпите са като далечно привидение, а заснежените им склонове приютяват стотици дървени къщурки, в които излежаването пред камината, върху пухкав килим, и топлите напитки са задължителни.

Освен тази умопомрачителна романтика обаче, може да се възползвате и от прекрасните условия за зимни спортове. Горещо препоръчваме карането на сноуборд, чието реализиране в Алпите е мечта на всеки любител на пухкавия сняг.

inm.com

А като Англия

Ако мечтаете за английски акцент, обичате да пиете чай в късните следобеди или пък сте фенове на добродушния магьосник Хари Потър, може би островът на Кралицата ще ви развълнува истински.

Англия наистина е вълнуващо място, което съчетава в себе си многоъгълна култура, множество ухания, цветове и настроения. Струва ни се, че дори в мрачните, дъждовни сутрини тук ще се намери за всекиго по нещо. Двуетажните червени автобуси и ретро телефонните будки са само част от обаянието на Лондон, например.

Едно от нещата, които не бива да си спестявате на това място, е английската закуска. Която, разбира се, няма нищо общо с варианта си на наш терен.

Освен всичко това обаче, англичаните са ненадминати в коледните украси. Бляскави светлинки, пъстри гирлянди и малки дървени фигурки красят всеки град, а нетърпеливи купувачи изпълват големите магазини до пръсване.

inm.com

Гаранция Франция

Да живее Франция! И кроасаните, и малките магазинчета за сувенири, и шапките тип барета, и любовта...

Тази страна остава загадъчна и мистериозна като срамежлива французойка. Средновековните замъци с добре поддържани цветни градини винаги ще пазят тайните ѝ. Историята е пропита навсякъде, във всяка сграда и във всеки традиционен сладкиш.

Няма значение, че не разбирате местните - каквото и да кажат, звучи неописуемо красиво. И се разлива като незабравима мелодия.

Париж, европейската столица на любовта, гостоприемно посреща хиляди влюбени гълъбчета от всеки край на света. Това е точно толкова класическо, колкото класически е и черният цвят.

Един модерен прочит на Франция обаче предполага тази очарователна дестинация да не бъде изследвана по старомодния начин - в компанията на любимия човек, а да бъде покорена с шепа добри приятели. inm.com

Фитуелчета, никога не е късно да сбъднете мечтите си. Или пък да обиколите Европа. И ние ви пожелаваме най-малко това, още сега, за да успеете да сбъднете желанията си до Коледа ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май