Мистика в Санторини

Елегантност и простота по гръцки
Мистика в Санторини

"Епимено!" се чете в очите ми всеки път, когато някой спомене Санторини... Островът на очарователните бели къщички със сини куполи и безброй цветни храстчета, най-често бугенвилии. В контекста на тази очарователна атмосфера, последният е вулканично приключение с привкус на вино и маслини и заслужава абсолютно внимание. Представям си се, седнала на гърба на лъкатушещо по калдръмените улички магаре, как покорявам най-високата точка на острова и впивам поглед в тюркоазеното изящество на морската вода. 

Насред варосаните кубични къщи на миниатюрната Иа (или Оя от Oia, зависи от гръцкото произношение), традиционните "пещерни жилища" на Санторини са трансформирани в един просторен, но суперлуксозен комплекс - умопомрачителният хотел Mystique.

Там, върху скалистите брегове на частично потъналата калдера, двадесет и две студиа и вили съчетават автентичността на гръцката архитектура и елегантността на модерния стил, за да предложат на гостите си един различен егейски пейзаж.Mystique Resort Santorini

Неподправеното излъчване на апартаментите се допълва от традиционните за региона мебели, като масички за кафе във формата на огромни камъни, лампи от дърво и ленени възглавнички с избродирани цветя. Дизайнерите залагат на цветове като бяло и слонова кост, което още повече засилва усещането за чистота и уют. Неутралността на помещенията, и като цяло минималистичния интериор, помагат вниманието да се съсредоточи върху природните красоти отвъд стените. 

Mystique Resort Santorini

Баните на някои от студиата разполагат с хидромасажни вани, докато вилите предлагат първокласен релакс в бълбукащите води на частно джакузи на терасата. На откритите площи отвън пък има и удобни дивани за почивка, както и кътчета за хранене. Апартаментът Spiritual Suite & Spa обаче обира всички овации с частната си фитнес зала, вградено джакузи, масажно легло и панорамна тераса. Еха!

Mystique Resort Santorini

Освен световноизвестна дестинация с мастиленосини води, Санторини е и кулинарен рай за любителите на екзотични изкушения. Въпреки обширното и еклектично меню на гурме ресторант Charisma, качеството на храната наистина издава гръцко отношение. Освен салати със средиземноморски подправки и билкови сирена, менюто включва и много добър избор от рибни и месни блюда.

Mystique Resort Santorini

Ако все пак идеята за вечеря на лунна светлина в колоритно ресторантче с утопични гледки към морето не ви се струва крайно изкустителна, почакайте да разберете какво още може да ви грабне тук. 

Secret Wine Cave е изба, разположена в пещера под комплекса, с над 150-годишна история и изтънчена винена селекция. Именно тайнствената винарна е мястото, където човек може да се наслади на ухаещи на смола еликсири и да се докосне до цялата онази митология за амфорите, симпозиумите и... Тези три работи!

Mystique Resort Santorini

Освен всичко това, вдъхновяващият комплекс може да се похвали и с огромен басейн, изграден на ръба на вулканичната скала. Спокойствието край водата, под топлите лъчи на слънцето, е насравнимо... Глезотиите обаче не спират до тук.

Огромната палитра от ритуали, спа процедури с натурални съставки и етерични масла в Asian Spa Resort гарантира повече от истинско блаженство на духа и тялото. А след обновяващите терапии, грижовното отношение към гостите продължава на усамотен балкон с гледка към Санторини по залез слънце, където личен терапевт сервира освежаващи напитки и пресни плодове.

Mystique Resort Santorini

А сега посетете галерията. Много е вероятно да обърнете поглед на юг в търсене на неподозирани досега нюанси на синьото... Към Санторинииии! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 14.03.2012 | 13:22
    Била съм там! Невероятно място!
  • 1
    от Не е посочен | 09.03.2012 | 06:48
    Приказно място, искам да съм там!!1

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април