Една люлка на ръба на света

В Баньос, Еквадор
Една люлка на ръба на света

Ако смятате, че люлеенето не би могло да се възприема за екстремно преживяване, задължително, ама задължително трябва да отскочите до еквадорското градче Баньос, разположено точно в сърцето на южноамериканската държава.

Там търсете La Casa del Árbol или Къщата на дървото. Същата представлява набързо спретната и очарователна постройка, издигната на метри от земята. За един от клоните на дървото пък е завързана люлка – безспорно най-страшната, която сте виждали някога :) 

Представете си! Тя е позиционирана точно на ръба на гигантска скала, под която зее страховита пропаст и зеленина. Горе е небето, а в далечината се разпознават бледите очертания на действащия вулкан Тангурахуа. О, да, да, да, гледката е повече от живописна.

Любопитното, е че всеки, който минава покрай къщичката, може да се качи на люлката. Така да се каже, "удоволствието" е абсолютно безплатно, но не и безопасно. Макар че доста хора се отказват да се възползват от атракцията на La Casa del Árbol, не са малко и тези, които се престрашават да се впуснат във въпросното предизвикателство. Предполагаме, че люлеенето тук носи солидни дози адреналин, предвид обстоятелството, че нито си обезопасен, нито имаш сигурността, че клонът е достатъчно стабилен и, че няма да се счупи.

Едва ли ще можете да почувствате магията на това място, гледайки следващото видео, но вероятно поне ще промените отношението си към люлките. Някои наистина могат да бъдат екстремни, гаранция.

Е, казахме ли ви :) Посещавайте ни по-често, за да преобръщаме и обогатяваме представата ви за нещата. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април