Spinguera

Пленителен еко оазис сред Атлантика
Spinguera

Защо ли ни се струва, че с всеки изминал ден се доближаваме все повече до сибирската действителност? Това, от своя страна, все повече ни кара да си се представяме на див, самотен плаж с ментово-блажена напитка в ръка, безгрижно зареяли поглед към чайките.

Море и небе, какво повече да иска човек?!

От всички красиви кътчета по света, този път сме си заплюли Боа Виста – най-източният остров, част от архипелага Кабо Верде. Абсолютен тропически рай сред водите на Северния Атлантически океан.

По пясъчните му брегове е разположено уникалното еко селище Spinguera, състоящо се от дванадесет къщурки, напълно реставрирани и в унисон с природата. Скалистият релеф на острова, от една страна, и тюркоазените тонове, от друга, допълват пейзажа по необикновен начин и оставят усещане за неподправен, натурален лукс с португалски дъх. Спокойствие, жадувана изолация. Така би могло да се опише това място.

Spinguera

Малките къщички, обитавани до 80-те години от рибари, днес впечатляват с автентичен дизайн, сякаш следващ естествените посоки на ветровете. Всъщност, цялата философия е в съчетанието на вар, цветни камъни и дървени капандури. А полученият резултат, както можете да се убедите сами тук, е повече от впечатляващ. Според нас, максимално добре са уловени светлината и цветовете на околната среда. В допълнение – всичките десет стаи, плюс двата апартамента със самостоятелни кухни, предлагат спиращи дъха гледки към океана.

Spinguera

Освен това, помещенията са обширни и светли, оборудвани с (почти) всички удобства, необходими на съвременния човек. За да бъдат екологично чисти, Spinguera използват главно възобновяеми енергийни източници. И тъй като водата и електричеството на остров Боа Виста са ценни ресурси, в къщичките няма да намерим устройства, като минибар, климатик, сешоар, безжичен интернет. За сметка на това, пълноценно бихме могли да се насладим на собственото си съвършенство в огромните, облачни легла с балдахин... Или пък да се припичаме на слънце с часове на симпатичните веранди отвън.

Spinguera

Разнообразните морски и дървени детайли, кокетно поставени на неочаквани места, още повече засилват акварелното усещане на острова. Калдъръмените пътеки лъкатушат между къщурките и отвеждат до няколко важни точки – рецепция, бар-ресторант и частен плаж. О, да, визуализираме – сякаш безкрайна ивица от ситни песъчинки в златисто и слонова кост.

Spinguera

Главна роля за необикновената екзотична атмосфера има и храната, приготвена от традиционни и натурални продукти. Интернационалността на менюто съчетава духа на Кабо Верде, италианската страст и ароматите на Средиземноморието. Закуските са свежи и тонизиращи, като се набляга на различни плодове, кейкове, бисквити и домашно приготвен конфитюр. Обедите и вечерите пък напомнят за истинска атлантическа пищност с прясно уловените морски дарове, гарнирани със зеленчуци и ориз, например. И не на последно място по значение, всичко е поднесено с въображение.

Spinguera

Искаме и приключения! Галоп по пясъчните дюни, рибилов, сърфинг, подводно гмуркане сред потънали кораби, шнорхелинг, ветроходство, екскурзии сред дивата природа, сафари - никак не звучат зле...

Spinguera

Spinguera. Място, където музика, храна и култура хармонично се преплитат, за да предложат на всеки пътешественик аквамаринено бягство от реалността... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май