Сок от нар! Супер лек срещу стреса

Със силно антиоксидантно действие
Сок от нар! Супер лек срещу стреса

Нямаме нужда от календар или часовник, за да сме сигурни, че е понеделник. Вътрешното ни усещане може да потвърди началото на седмицата. То се познава от сутринта - от крайно отпуснатата и неориентирана походка до натежалите от сън очи. Сигурно ще се съгласите с нас, че превключването в режим "Работа" безспорно носи болезнени усещания.

Британски учени обаче твърдят, че чаша сок от нар може да спаси и вас, и нас от неизбежния стрес на работното място.

Въпросните експерти наблюдавали група от доброволци, които в продължение на две седмици приемали по 500 милилитра на ден от въпросния вълшебен лек.

През цялото време участниците попълвали анкетни карти, описвайки в тях настроението и чувствата си. Бил измерван и пулсът им.

В края на изследването почти всички от тях демонстрирали по-добро настроение, били по-активни и значително по-щастливи от живота и работата си.

Резултатът от проучването обаче никак не ни изненадва. Защото нарът отдавна се смята за суперплод. Екстравагантният сладур може да се похвали с високо съдържание на витамин C, както и на голяма част от витамините на група B. В него има още фосфор, магнезий, калций и мед.

Смята се за една от храните, които борят високо кръвно налягане, а според много други изследвания е сигурен лек срещу редица сърдечносъдови заболявания и даже срещу рак. Супер, нали?

А какви са вашите оръжия срещу стреса на работното място?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май