Нашите герои в менюто 3

Пазят ни и се грижат за нас
Нашите герои в менюто 3

В най-добрия случай известните имат по няколко бодигарда, а някои, поради финансови затруднения, могат да си позволят само един, горките!

Е, не, че се хвалим, но ние притежаваме армия от лични охранители. Нещо повече: последните не само отговарят за безопасността ни (да, ставаме все по-популярни с времето), но полагат редовни грижи и за здравето ни. Освен това, следят винаги да сме в добро настроение, щастливи и доволни от житейското си представяне.

Всички тези услуги те вършат за нас в замяна на прилично заплащане. А ако трябва да бъдем съвсем искрени, никога не сме вярвали, че ще направим такава страхотна инвестиция.

Ок, добре, прави сте. Нашите герои наистина не са хора, а разнообразни хранителни продукти, които редовно присъстват в менюто ни. С част от тях ви запознахме тук и тук, а сега сме на път да ви представим тези:

Милият Прасчо и компания

Да! Да! Да! Три пъти "да!" за месото. Консумираме го редовно, с повод и без повод, защото е пълно с полезни нутриенти. И най-същественото: помага ни да се чувстваме здрави и силни, както и да прогресираме в спортната си дейност.

Без да преувеличаваме, то е най-важният източник на протеин, който, за разлика от повечето растителни белтъци, се усвоява най-пълноценно от организма. Да прибавим още, че в месото има екип от ценни минерали, като цинк и желязо, чийто дефицит в тялото могат да доведат до редица заболявания, включително и до анемия.

Прасчо и компания могат да се похвалят и със съдържание на витамин B12 в тях, без който буквално сме за никъде. Защо? Разберете тук.

Освен това, съдържат и наситени мазнини, а последните, както се убедихме сами тук, не са толкова големи злобари, за каквито ги мислят мнозина. И даже могат да бъдат полезни.

Млечни продукти

Пълни отличници! Така с една дума ще си позволим да оценим въпросните сладури. Защо? Ами, много просто. Снабдяват ни с калций, с фосфор и с куп други полезни съставки. Някои от млечните продукти пък вървят в комплект с пробиотици, за които се смята, че подобряват храносмилателните процеси в организма и оказват чудно въздействие на стомашно-чревната флора.

Е, да, вярно е, че има хора, които не се разбират добре с тези наши охранители или по-скоро - със съдържащата се в тях лактоза, но... За щастие, ние не страдаме от подобна нетолерантност :) Така че може да ги хапваме на корем.

А вие, млечно-неоправдани приятели, не унивайте. Има и други начини да си набавяте гореспоменатите съставки, не се притеснявайте.

Е, спираме тук. И отиваме да напълним чинията си с още супергерои, че май от писане огладняхме ;) Следващия път обаче продължаваме смело да попълваме списъка си. Направете го и вие!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май