Най-романтичните храни 2

Хапвате ли ги?
Най-романтичните храни 2

Тъжно или не, празникът на влюбените Свети Валентин зави зад ъгъла на тази седмица. Календарно погледнато, до повторното му случване има около година време, некалендарно – бихте могли да си го спретнете още днес, ако сте в настроение =)

Нужни са ви следните продукти:

  • шепа добро желание
  • партньор без дрехи, последните - нарязани на ситно и изгорени (надявам се, че разбирате черния ми хумор, ала семейство Адамс)
  • две-три обикновени свещи, може и ароматни, ако разполагате с такива
  • легло, но не е задължително
  • нежна музика тинтири-минтири
  • приглушена светлина
  • щипка въображение

А за да направите интимното си изживяване още по-пълноценно, може да заложите на редовната консумация на тези няколко храни. Защото те открай време поддържат репутация на мощни афродизиаци. Вижте за кои симпатяги ви говоря:

Тиквено семе

Преди всичко, то е много богато на цинк – ценен минерал, изключително необходим за производството на сперма.

Освен това, оптималното количество на цинк в организма предпазва от намаляване нивата на тестостерон. Иначе казано, грижи се за потентността на мачовците.

Тиквеното семе обаче може да се похвали със съдържание на много други важни нутриенти, между които витамините B, E, C, D, K и минералите калций и фосфор.

Не се съмнявайте, че всички те работят усърдно за вас, за да осигурят по-успешното ви представяне в леглото. Момчета и момичета, само внимавайте да не прекалявате с похапването на вкусните семена, че са доста калорични.

Аспержи

inm.comДа, последното нещо, което бихте казали за тях, е че са... романтични. Ами, не са, съгласяваме се от раз.

Оказва се обаче, че те също са приятели на либидото. В сладурите може да откриете много от витамините на група B. Същите пък помагат за производството на хистамин – вещество, за което се твърди, че повишава имунната защита, но също и сексуалното желание.

Дали е вярно това... Може да разберете като приготвите забавния зеленчук така. А защо не и така?

Чесън

Страстоубиец ли? Другият път. Под люспите му и като оставим настрана силната му, специфична миризма, се крие един истински любовник, който, ако хапвате редовно, ще превърне и вас в такива, смятат учени.

"Репродуктивната" си мощ палавникът дължал на алиина – органично съединение, което, само по себе си, няма аромат. Когато чесънът се стрие/разреже/пресова обаче, алиинът се превръща в алицин. Същият е виновновен за лютия дъх на скилидките.

Доказано е също така, че алицинът подобрява кръвообращението в половите органи. А ако не знаете, последното е важно условие за успеха на интимните ви приключения.

Но действието на чесъна не е мигновено, имайте предвид. Специалисти напомнят, че за да изиграе роля на афродизиак, е добре да сте го консумирали продължително време, например месец преди любовната си вечер.

Като оставим секса настрана, ако не друго, зеленчукът има потенциал значително да повиши съпротивителните сили на организма ви.

Е, това е любовното меню днес. Следващия път продължаваме с нови секси попълнения, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май