Най-добрите храни за фитнес

Най-добрите храни за фитнес

Ако искате да тренирате фитнес, хранителният ви режим ще е от голяма важност за вас. Ето храните, които са идеални за фитнеса и ще ви помогнат да тренирате по-добре.

Авокадо. Този плод намалява нивото на холестерол в тялото и е пълен с мононенаситени мазнини. Тези свойства на авокадото ви карат да се чувствате здрави и намалява болките. Според изследване на университета в Бъфало, тези, които приемат по-малко от 20% мазнини на ден имат по-голяма вероятност от контузии, защото мускулите ви отслабват.

Банан. Бананът е една от храните, които са с най-голямо съдържание на калий. Калият е съставката, която намалява мускулните спазми и крампи. Това е важно, защото се намалява и вероятността от контузии.

Боровинки. Според изследване на американската хранителна организация, боровинките намаляват разрушаването на мускулите по време на упражненията. Това се дължи на високото ниво на антиоксиданти в тези плодове.

Моркови. Според изследване на университета в Ню Йорк, морковите са една от най-важните храни за трениращи. В тях се съдържат въглехидрати, които дават енергия по време на тренировка, а калият намалява вероятността от мускулни травми.

Пилешко. То е богато на цинк и желязо, което ще ви даде повече енергия по време на тренировка. Пилешкото месо е важно за всеки трениращ, то трябва да присъства 3-4 пъти в седмичното меню, съветва Сюзън Клийнър, спортен диетолог.

Яйца. Яйцата съдържат желязо, което ви дава сила и предотвратява мускулните спазми. Също така в яйцата има лецитин, който подпомага мозъчната функция.

Сьомга. Омега-3 мазнините са полезни за сърцето. Когато сърцето е здраво, то може да изтласква необходимата кръв на организма, когато тренира, за да има повече сила и да подобри представянето на тренировка.

Вижте още: 4 обяда, които изграждат мускулите.

Вижте още: 8 храни, които изграждат мускулите.

Вижте още: 10 супрехрани, които трябва да употребявате.

Прочетете за чудните сили на бананите ТУК.

Прочетете за функциите на лимона ТУК.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
мускули фитнес хранене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април