Мозъкът е за ядене!

Малки, големи и още по-големи зомбита
Мозъкът е за ядене!

В архива на сайта ни е заровена една статия, която горещо ви препоръчвам да прочетете, въпреки че ако трябваше да я напиша днес, тя би звучала по различен начин. Неслучайно на първо място в нея фигурира мозъкът.

Освен изненадващо вкусен, този орган е и питателен. Някои специалисти ни съветват да поддържаме мозъчното си здраве с орехи, защото приличали на малки мозъчета. Не мога да разбера защо толкова рядко се досещаме, че ако има храна, която максимално да прилича на мозък, това е мозъкът. В него се намират немалко докозахексаенова киселина (омега-3 мастна киселина, накратко DHA) и холестерол, които са основни градивни компоненти на централната нервна система и са, меко казано, полезни за сивото ви вещество. Съгласете се, че не е възможно хиляди зомбита по целия свят да грешат.

В тази последователност на разсъждения бих искал да обърна вниманието ви на едно особено възпитателно четиво. То се нарича A Brain Is For Eating и е продукт на съвместното авторство на съпрузите Дан и Амелия Джейкъбс. По техните думи, книжката "учи малките ходещи неумрели как да намерят и да се насладят на следващото си меню". Тя се състои от 40 шарени и поучителни страници, илюстрирани от художника Скот Брундидж. Ако искате, можете да си я поръчате от Amazon, но аз се изкушавам да ви представя някои от графичните хрумвания тук.964304Scott Brundage964300Scott Brundage964305Scott Brundage964302Колаж: FitWell.bg964303Scott Brundage

Ако ви допадат, сигурно ще искате да харесате и страницата ни във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май