Леко пикантни кисели краставички

Вкусен начин да си набавим пробиотици
Леко пикантни кисели краставички

Пробиотиците са неизменна част от менюто на здравите хора.

Киселите краставички са един от най-лесните и вкусни начини да си набавим тези ценни за чревната флора вещества.

 

1709127PinterestНеобходими продукти

 

6 краставички корнишони

2 скилидки чесън

2 ч. л. синапено семе

½ ч. л. куркума

2 звездовидни анасона

75 гр. пудра захар

150 мл. оцет

 

 

Начин на приготвяне

 

Нарежете надлъжно краставичките наполовина. Обелете и ситно нарежете чесъна.

Сложете краставичките и чесъна в купа и поръсете със сол. Оставете 45 мин., след което измийте добре.

Поставете всички продукти в тенджера на котлона и оставете да заври. Разбъркайте добре докато захарта се разтвори.

Наредете тиквичките в буркан и сипете течността. Затворете добре и оставете за поне 24 часа.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април