Страхотна маска за лице от грозде

И актуална за сезона
Страхотна маска за лице от грозде

Така. Време е да освежите физиономията си. Това става най-лесно с широка, очарователна... усмивка :) В допълнение към нея обаче, бихте могли да си забъркате и ей тази чудесна маска за лице.

Тя е изключително подходяща за настоящия сезон (в неизбежния преход от лято към есен), когато кожата има нужда от повече грижи, не само от запазване на летния тен :)

Та, запретвайте бързо ръкави и си пригответе въпросния специалитет за външната обвивка. Всичко, което ви е необходимо за целта, е:

3-4 по-големи зрънца грозде 

1 супена лъжица брашно (количеството може да варира според нуждите на консистенцията)

щипка сода за хляб

Най-напред, изстискайте сока на всяко зрънце в подходящ съд. Не хабете материал, моля! После започнете да изсипвате в гроздовата течност по малко брашно, като разбърквате периодично. Идеята е накрая да получите гъста смес, наподобяваща пюре. Добавете последната съставка – содата за хляб, и отново разбъркайте.

Сега почистете лицето и нанесете маската с тампон или с голяма четка за грим. Оставете микса да подейства за около 15 минути и после изплакнете. Завършете процедурата с любимия си овлажняващ крем.

Ето ги и хубавите новини. Сокът на гроздето ще хидратира кожата в дълбочина. Содата ще я ексфолира, а брашното ще я подхрани. Резултатът: чисто, гладко и красиво лице. Чудесно, нали?

inm.com

Във видеото пък може да видите как точно се приготвя маската. Мацката в клипа разбърква продуктите в т. нар. азиатска лъжичка (обикновено се използва за похапване на супа). Ако имате такава, вие може да оперирате по същия начин.

Бъдете свежи и красиви!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май