Със самочувствие и без грим

Само по усмивка
Със самочувствие и без грим

Току-що си "откраднах" една новина от любимия ми сайт inews.bg и възнамерявам да ви поканя да поразсъждаваме заедно върху нея.

Материалът цитира резултатите от анкета, в която се включват 3000 участнички. От нея става ясно, че близо 70% от дамите не напускат дома си без грим. А ако все пак им се случи подобно нещо, то тази ситуация ги кара да се чувстват по-неудобно, отколкото, ако са на интервю за работа.

91% от анкетираните пък признават, че никога, ама никога не биха си позволили да отидат на среща с непознат мъж, ако преди това не са украсили лицето си. Причината: адски се страхуват, че липсата на макиаж ще се отрази негативно върху имиджа им.

Макар и твърде недостатъчно за глобални заключения, според мен, проучването е изключително интересно. Даже съм готова да се обзаложа, че, ако то се проведе у нас, резултатите ще са същите или поне – подобни.

Защото е факт: всяка жена има (не)съзнателен стремеж да бъде харесвана, да получава одобрението на другите, а успее ли да събере "харесвания" от цял свят, е най-щастлива.

Що се отнася до грима, той ѝ помага в реализацията на тази задача. Така погледнато, излиза, че спиралата и сенките за очи са наши добри приятели? Ами, може би наистина са такива, защото ни карат да се чувстваме красиви, самоуверени и секси.

inm.comТе могат да ни навредят само тогава, когато се превърнат в единствения ни начин да поддържаме самочувствието си. Или когато твърде много злоупотребяваме с употребата им. Каквото, струва ми се, е станало с мадамите от изследването =)

Та, мили момичета, не би било лошо от време на време да оставате само... по усмивка. Нещо повече, правете го по-често. Нито е престъпление, нито ще направи лоша услуга на репутацията ви. Обратното – ще ви позволи да покажете на другите естествената си красота, каквато, сигурни сме, притежавате в излишък.

Бонусът е, че така ще дадете почивка на кожата си и ще ѝ позволите да остане млада и свежа за по-дълго време.

Е, хайде, бъдете естествено красиви! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май