Танците: мисия възможна с хип-хоп

Да раздвижим раменете ;)
Танците: мисия възможна с хип-хоп

Тъкмо щях да ви се хваля, че напоследък се чувствам пълна с енергия и вдъхновение, когато...

Изведнъж, съвсем неочаквано, тонусът ми падна рязко, доста под нулата. Прави сте! Трябва да се взема бързо в ръце и да се "презаредя". А има ли по-скоростен и ефикасен начин за презареждане от танците? Не смятам ;) Затова, след края на това изречение, възнамерявам да се поразкърша. Или може би след точката на следващото.

Нещо повече, понеже не обичам да оставам сама на дансинга, ще ви поканя да танцуваме заедно. За целта, ще се опитаме да изпълним едно хипер забавно хип-хоп движение. Ето това:

Във видеото американският брейк и хип-хоп танцьор Седрик Търнър ни подарява един перфектен денс инструктаж. Да не говорим, че мистър Търнър е просто очарователен с уникалните физиономии, които прави по време на демонстрацията си. 

Танцът "Харлемско разклащане", както го нарича Седрик, е чудесен начин за справяне със схващанията в раменете, с които вероятно разполагате, ако, подобно на мен, работите в седнало положение, пред компютър. 

Та, да танцуваме! Ето така, стъпка по стъпка:

  • Заемаме изправен стоеж. Сега започваме да движим последователно раменете нагоре-надолу така, че, когато едното рамо е нагоре, другото да слиза надолу. Супер! 
  • Без да спираме да ги клатим енергично, накланяме тялото леко напред, първо на едната и после – на другата страна, в синхрон с "танца" на раменете.
  • Накрая свиваме ръцете в юмрук и започваме да ги движим от китките. Ама правим всичко едновременно, тоест в комбинация с описаните по-горе две движения. За максимален ефект, би било добре да не движим тялото от кръста надолу, а само горната му част.

На напредналите пък Седрик показва и любимата си модификация, при която "Харлемското разклащане" се прекъсва от последователно вдигане на ръцете във въздуха.

Много е забавно, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май