Танците: мисия възможна с брейк денс

Можете, можете!
Танците: мисия възможна с брейк денс

Идва ред за малко новини от кухнята на FitWell.bg: снощи екипът ни си организира скромен тийм билдинг. А наред с важните въпроси, които обсъдихме, ни остана и доста време за забава и приятни приказки. Накратко, изкарахме си чудесно и искаме пак!

Само едно нещо ни липсваше обаче – танците, да. Но си обещахме на следващото си събиране задължително да ги вкараме в програмата и да компенсираме откровения пропуск.

А дотогава дори колегата Кирил Русев, който твърди за себе си, че е денс провал (но не е вярно!), обеща да се упражнява съвестно в танцуването. А за да го подкрепя и в тази мисия, ще му покажа едно страхотно движение, което съм сигурна, че ще успее да изпълни от първия път и, че даже ще му хареса. То е специален подарък и за всички, които обичат предизвикателствата и ги посрещат с усмивка. Ето:

Познахте! Момчето от видеото отново е Седрик Търнър – професионален брейк и хип-хоп танцьор, с когото вече имах възможността да ви срещна, макар и индиректно, тук. А в клипа той обяснява как се изпълнява една от базовите стъпки в т. нар. брейк денс.

Въпросният танц, който възниква още през 60-те години на 20 век, е уникален микс от стилове, акробатически номера и солидна доза импровизация.

Е, спокойно, Киро, няма да те карам да се въртиш на глава, а само да направиш това:

  • После, с подскок, изпъни десния крак напред, а левия свий в коляното. Сега пренеси тежестта на тялото върху дясната ръка, а свободната лява вдигни нагоре, към тавана. Представи си го по следния начин: сякаш си паднал на пода и се намираш в критичния момента на изправянето – с един свит и един изпънат долен крайник и балансиращ на една ръка. Яко =)
  • От тази полуседяща, полуизправена поза, подскочи и размени краката – изпъни левия напред, а десния свий в коляното. Дясната ръка горе!
  • Накрая отново с подскок се върни в позиция за лицева опора.
  • А когато усвоиш техниката, вкарай скорост в изпълнението на стъпката, за да заприлича на брейк все пак.

И понеже подозирам, че от моите обяснения не ти стана много ясно какво точно трябва да направиш, върни се бързо във видеото за преговор. А съвсем скоро ще те изпитам. 

Що се отнася до самото движение, то съвсем не е лесно. В случай, че и вие като колегата Русев сте решили да го правите, имайте предвид, че то ще тества най-вече силата в пояса, в ръцете и раменете ви. Не е изключено дори, ако прекалите с практикуването му, да ви "подари" мускулна треска.

Опитайте и кажете как ви се струва ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май