Танците: мисия възможна с роботското движение

Ефектно и готино
Танците: мисия възможна с роботското движение

Не знам за вас, но аз пробвах парти стъпката на Ем Си Хамър (MC Hammer). Не искам да се хваля, но дотолкова я усъвършенствах, че, ако Ем Си ме види как танцувам, ще пожелае да ме продуцира веднага, без дори да се замисли :)

Извън кръга на шегата, убедена съм, всеки танц може да бъде научен. Това става по най-близкия до ума начин: с упорита практика и с много желание. А понеже съм 100% сигурна, че вие също вече умеете стъпката на популярния рапър, ще ви покажа още едно много готино движение. Това:

Във видеото любимият ми брейк и хип-хоп танцьор Седрик Търнър ви обяснява как най-лесно да се превърнете в робот. За целта, Седрик разделя урока на три части: 

В първата той обръща внимание на една много важна подробност - тази, че, за разлика от хората, машините извършват изолирани движения с тялото си, а в случая – с ръцете. Така се създава илюзията за прекъснатост и самостоятелна работа на всяка отделна мускулна група. Всъщност, именно този ефект за изолираност трябва да постигнете. 

Във втората част Търнър напомня, че понякога, вследствие на техническа неизправност, роботите изведнъж спират да се движат или обратното – тотално "изперкват" и започват да пружинират неистово.

А накрая инструкторът демонстрира способността им да забавят и забързват. 

Когато комбинирате всички стъпки, ще получите едно наистина ефектно движение, изпълнението на което ще ви превърне в кралете на дансинга.

Е, хайде, уикендът наближава шеметно, пригответе се за него подобаващо! А за да ви вдъхновим, ще ви поканим във видеото, за да се порадвате на един робот, който танцува като... човек: 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май