Отново тенис на маса

В изходно положение
Отново тенис на маса

Ето, че дойде петък! Краят на работната седмица, официалното начало на почивката и най-подходящото време за тенис на маса :) 

Така че, ако нямате нищо против, днес продължаваме с уроците. До къде стигнахме миналия път? Дотук. Любимият ни треньор Петър Караджов ни запозна с идеалния спаринг партньор (за начинаещи).

А след като вече упражнихте координацията и ловкостта си на стена, ви остана само един елемент за преодоляване преди началото на голямата игра. И той е... правилната стойка.

Изходно положение в тениса

След многобройните "сухи" тренировки, най-накрая може да застанете до масата. Хайде, приближете се, не се страхувайте :) Гледайте между нея и вас да има горе-долу около половин или ръка разстояние.

Сега леко свийте краката в коленете и ръцете  - в лактите. Наклонете тялото напред и дръжте здраво ракетата. Погледът фокусирайте пред вас. А, за да сте абсолютно сигурни, че сте заели правилна позиция, веднага надникнете във видеото.

Добре е да знаете, че по време на игра, трябва да поддържате тази леко приведена стойка и да се опитвате да не стъпвате на цяло стъпало. Иначе разстоянието от масата ще се мени непрекъснато, така че няма нужда да мислите за него.

Та... в изходно положение ли сте вече?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май