Неувяхващ спортен хъс: „Пинг Понг“

Кадри за едни от най-великолепните спортисти на преклонна възраст
Неувяхващ спортен хъс: „Пинг Понг“

Те са 8 от общо 3 500. Били са мотивирани до полуда, за да спечелят Световния турнир по тенис на маса за ветерани над 80 години. Същият се е провел през 2010 г. във Вътрешна Монголия, Китай. Най-възрастната участничка тогава е 99-годишната австралийска легенда на пингпонга – Дороти де Лоу. Днес в Лондон пък се състои премиерата на документалния филм, запечатал завинаги бойния дух на същата група достойни личности. Както сами ще разберете, за тях стоенето пред телевизора е най-лошото нещо, което съдбата може да им отреди.

Истинска наслада за нас е да наблюдаваме достолепни дами и господа, които отказват да се примирят с реалната си възраст. Неведнъж сме ви запознавали с личности като приятелите на Павел Добрев, жилавия Джон Молкин, свежарката Рут Кобин и други. Като поднасяме уважението си към всички тях, ви представяме и днешните спортисти с неувяхващ дух.

"Пинг Понг" е забавна и трогателна история за живота на осемте герои, но нещо много повече – дава на всички нас пример за това как трябва да приемаме житейските предизвикателства. Дори когато не сме в разцвета на силите си.

В краткото видео, което прилагаме по-долу, са събрани няколко представителни откъса за част от участниците в надпреварата. И макар да нямаме възможност да гледаме целия филм (който за съжаление е платен), от малкото кадри по-долу разбираме, че тези хора са готови на всичко, за да "размажат" опонентите си.

Те се интересуват колко често тренират съперниците им, за да сверят часовник за собствената си подготовка. Те не признават, че са "толкова стари". Когато пропуснат точка, ругаят и се палят досущ като тинейджъри. Всички хора в този филм са носители на медали от състезания на световно ниво. И за пореден път са се зарекли, че ще покажат на останалите кой е най-добрият на тенис на маса...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май