Не гледай. Карай скейтборд

Томи Керъл е незрящ, но не се страхува от рампата...
Не гледай. Карай скейтборд

Няма да станем за първи път свидетели на спортни подвизи, извършени от необикновени хора. Под това определение имаме предвид хора, които проявяват несломима воля в моменти, когато нормалният човек би се показал слаб. Днешната история е за американеца Томи Керъл, който губи зрението си на две години, а когато е десетгодишен вече не може да се раздели със скейтборда си.

В интервю Томи казва, че обича да става рано, за да отиде пръв на площадката. По този начин е сигурен, че никой няма да изскочи на пътя му и цялото пространство е само негово. Когато е на дъската се ориентира по слух – всяка промяна в звука на колелата му подсказва какъв е теренът отдолу.

За Керъл предпазната екипировка е начин да се чувства напълно уверен на рампата. Каската е вид гаранция, че ще може да стигне до по-високо ниво в изпълненията си. Иначе е падал много и знае: за да бъде добър в карането, трябва да бъде и добър в падането.

Обича предизвикателствата и новите усещания, когато преодолява трудни участъци. Любимото му усещане е адреналинът, който изпитва на приземяване след нова за него каскада. А сега вижте нашия герой в действие.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май