Кардиото помага на вашия мозък

Кардиото помага на вашия мозък

Най-важното


Изследване показва, че колкото повече кардио правите докато сте млади, толкова по-добре ще работи мозъкът ви когато сте в напреднала възраст. В изследването на академията по неврология е посочено, че кардиото е от изключителна важност за правилното функциониране на вашия мозък.

Това е един от най-дълго провежданите експерименти. Преди 25 години са подбрани 2 групи от хора - трениращи и нетрениращи. На тях са им направено мозъчни тестове, а сега 25 години по-късно, тези хора отново са подложени на мозъчни тестове. Резултатите са ясни - хората, които са тренирали като млади имат по-добре фунцкиониращ мозък, от колкото тези, които не са тренирали.

Според учените това свойство на кардиото се крие в оросяването на мозъка. Когато бягате, сърцето ви изпомпва повече кръв, която навлиза в мозъка ви и ви го оросява. Това подпомага вашата дейност. В краткосрочен план подобрява вашата памет и концентрация, а в дългосрочен план ви помага да намалите вероятността от мозъчни проблеми в напредналата възраст.

Заключението от това изследване е, че ако искате да се чувствате добре на старини, тренирайте докато сте млади. Така ще посрещнете "златните" си години подготвени и в добра форма.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
здраве кардио мозък

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април