Дълъг живот за спортните обувки

Вашите джогинг другари
Дълъг живот за спортните обувки

Маркови или не, те са вашите най-добри приятели в джогинг сесията. А ако ги ползвате редовно, сигурно вече плачат за подмяна, нали?

Добрата новина е, че има начин да удължите живота на следващия си чифт спортни обувки. И да бягате повече време с тях. Ей така:

Не скъпите, а правилните

Уверяваме ви, че ще направите добра услуга както на краката, така и на маратонките си, ако при закупуването на последните се съобразите с настилката, по която тичате. Защото, ако тя е неравна и не сте се спрели на подходящ модел спортни обувки, покупката ви много бързо ще стане за боклука.

Само за бягане

Поздравяваме ви - избрахте правилния чифт! А сега ви съветваме да не го обувате за щяло и не щяло. Носете го само в тренировката си и ви обещаваме, че ще му се радвате много повече от един месец.

Връзките, връзките

inm.comОмръзнало ви е да се занимавате с тях и за това предпочитате да изхлузвате обувките си след сесия? Е, не го правете повече, защото така разпъвате кожата на любимците си, което намалява дните им. С две думи: ползвайте по-често връзките им.

На въздух

Мокрите и кални маратонки на топло, близо до радиатор?! Надейте да им причинявате това, молим ви! Защото топлината съсипва материала, от който са направени. По-добре ги изкарайте навън, на балкона. Оставете ги да изсъхват на спокойствие. Вероятно така ще стане по-бавно, особено ако е студено, но с минимален риск за "здравето" на джогинг приятелите ви. 

Две е повече от едно

Ако сте сериозни маратонци и тичате много, би било добре да разполагате с два чифта спортни обувки. Така ще може да ги разменяте и да улеснявате работния им ден :) 

Е, дано тези съвети ви позволят да ги ползвате и да им се радвате повече време ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май