Готови за спорт! И през лятото

Или как да тренираме на открито в по-топло време, като си спестим няколко досадни пречки
Готови за спорт! И през лятото

Адски ни омръзна този постоянен, упорит дъжд! Даваме му точно 24 часа, за да си стегне багажа и да напусне страната. В противен случай го очакват сериозни неприятности...

Извън кръга на шегата, наистина се надяваме времето да се оправи скоро, за да започнем необезпокоявани да спортуваме на открито.

С приближаването на лятото обаче, температурите драстично ще се покачват, както прогнозираха синоптиците. А горещините също могат да се окажат пречка пред фитнес намеренията ни.

Но, спокойно, вече знаем как да се справяме с проблемите, които ги съпътстват. За да сте готови и вие за спортно и вълнуващо лято, моля, заповядайте в следващите редове:

Не! на комарите и техните приятели

Точно така. Колкото по-топло става, толкова повече досадни насекоми започват да се появяват навън. А вие безотказно ги привличате с потта си, която отделяте по време на тренировка... Решението е просто, натурално и ароматно: пригответе си спрей от етерични масла, с който пръскайте тялото преди всяка сесия. Рецептата тук ;)

Оф, че горещо...

inm.comАко сте свикнали да тренирате в зала с климатик, лятната сесията на открито може да ви се стори като истински ад. Застраховайте се от неприятни последици, като:

  • Спортувате в онези часове на деня, когато е по-хладно (сутрин и вечер, например)
  • Избирате по-сенчести места за локация на тренировката си

Понеже възможността за дехидратация е по-голяма, винаги носете със себе си бутилка с вода.

Също така, обличайте се в дрехи от естествени материи, които позволяват по-лесното изпаряване на потта.

Слънчево изгаряне? В никакъв случай!

За да си го спестите, преди всяка тренировка на открито намазвайте цялото тяло със слънцезащитен крем. След плуване (ако това е спортът, на който сте заложили), повтаряйте процедурата, както и след тренировка с по-голяма продължителност – над два часа, например.

Спираме тук и обещаваме да продължим със съветите съвсем скоро. Защото, сигурни сме, ще имате нужда от тях след броени дни ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май