Погрижете се за ноктите на ръцете и краката

С тази лесна спа процедура
Погрижете се за ноктите на ръцете и краката

Домашните рецепти укрепващи ноктите на ръцете и краката са повече от многобройни. За постигането обаче на отличен красив и здрав резултат е важно да изберете поне една от тях, която да използвате редовно поне веднъж седмично.

Имайте предвид, че грижите за ноктите трябва да са повишени през есента и зимата, когато климатичните условия допълнително ги изтощават и водят до тяхното изсушаване, нацепване и увеличената им чупливост.

На първо време си създайте навик всекидневно да използвате натурални масла, които да нанасяте на ноктите и кожичките, защото по този начин ще ги поддържате добре подхранени. Дори е препоръчително да си носите малко шишенце със зехтин в дамската чанта, което да използвате при всяко миене на ръцете, когато сте извън дома си.

Сега ви предлагам спа процедура за нокти, която чувствително ще подобри състоянието им като ги заздрави.

Необходими продукти:

1583860Thinkstock/Guliver

200 милилитра натурално кокосово мляко
1 ампула витамин А
1 чаена лъжичка лимонов сок

Затоплете леко кокосовото мляко, след което към него прибавете ампулата витамин А и лимоновия сок. Друг вариант е да сложите два лимонови резена в кокосовото мляко, с които да си играете докато киснете ноктите си на ръцете или краката. Останете с потопени нокти в така получената смес в рамките на 30 минути, след което се изплакнете с хладка вода.
Така получената маска ще има невероятен ефект и върху кожата на ръцете и краката, така че спокойно можете да направите по-голямо количество.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март