Отпуснете се със СПА у дома - II част

За пълноценна релаксация!
Отпуснете се със СПА у дома - II част

За какъв по-добър завършек на седмицата можем да мечтаем от домашно приготвената СПА процедура?! Благодарение на нея ще дадете възможност на ума и тялото да се освободи от напрежението. Другият сериозен позитив е, че тя със сигурност ще ви помогне да подобрите значително съня си и да се подготвите за началото на новата седмица.

Предлагам ви да видите първите ни три предложения ето ТУК. Но можете да приготвите и поне една от тези лесни за изпълнение СПА процедури, за да се почувствате изцяло обновени. 

В случай, че не разполагате с вана вкъщи спокойно можете да смесите съставките в един голям леген, да влезете в банята и да вземете топъл душ, след което да седнете на малко столче или се разположите удобно на пода под душа. Дръжте легена близо до себе си, за да ви е удобно да напоявате гъбата за къпане от предварително приготвената смес. С напоената гъба изстисквайте по малко върху тялото докато масажирате с бавни кръгообразни движения. Така в пълноценна наслада можете да прекарате 30-45 минути.

Ето как да си приготвите продуктите за СПА ваната или легена:

Вана за нежна и стегната кожа с мед, ябълки и мляко

1551432Thinkstock/Guliver

100 грама морска сол – едра или ситна
2 големи червени ябълки
100 грама мед
1 литър прясно мляко

В тенджера 6-10 литра нарежете ябълките заедно със семките, обелките и дори можете да сложите дръжките. Оставете да ври в продължение на 5 минути. Прибавете стоте грама мед да се разтвори напълно. Напълнете ваната или легена с топла вода и прибавете към нея морската сол, прясното мляко и готовата вече смес с ябълки и мед. В случай, че водата ви е твърде топла – добавете студена. Останете в нея поне 35-45 минути. Изплакнете се с хладка към студена вода.

Благодарение на тази ваша ще усещате кожата си изключително мека, подхранена и стегната.

Вана лека нощ с карамфил, канела и лавандула

1551431Thinkstock/Guliver

100 грама морска сол – едра или ситна
100 грама карамфил
100% етерични масла от канела и лавандула

В тенджера 6-10 литра добавете подправката карамфил, но не стрит на прах! Оставете водата да ври в продължение на 5 минути. Напълнете ваната или легена с вода и добавете съдържанието от тенджерата. Към така получената смес добавете морската сол и 10 капки етерично масло от канела и 10 от лавандула. Останете във водата в рамките на 30-45 минути. След което хидратирайте кожата с натурално масло от кокос.

Благодарение на тази вана ще се отпуснете от напрежението и ще можете да се радвате на спокоен и пълноценен сън.

Тонизираща вана с лимон и билки

1551433inm.com

100 грама морска сол - или ситна
250 грама розмарин
250 грама босилек
100% етерични масла от лимон и мента

Напълнете ваната или легена с по-топла вода от обичайната, която ползвате за къпане. Изсипете в нея морската сол, сушените или пресни билки от розмарин и босилек и добавете по половин шишенце от етеричните масла от лимон и мента. Размерът на етеричните масла, ако е 5 милилитра всяко - трябва да използвате не повече от 2.5 милилитра. Изчакайте в рамките на поне 15 минути преди да влезете във ваната. В случай, че водата ви е твърде топла – добавете студена. Останете така поне 30-45 минути. След което подхранете кожата с натурално масло от кайсия.

Благодарение на тази вана ще се почувствате обновени и готови за нови подвизи. Подходяща е както в края на работния ден, така и в неговото начало.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април