Божествени спа ритуали за плажа

Морски и слънчеви...
Божествени спа ритуали за плажа

Готово! Най-накрая пратих душата си на море. Тялото обаче ще остане в офиса още няколко дни :) Но, не се съмнявайте, ще му се реванширам много скоро. Подготвила съм му три страхотни релакс изненади, които ще го накарат да се почувства повече от прекрасно.

А в случай, че искате да поглезите и вашето, докато сте на морето, пробвайте така...

Сутрин: натурална терапия за тяло

Няма по-добър ексфолиант от... "пясъчния" :) Съмнявате ли се? Ами, пробвайте го тогава! Седнете на брега, близо до водата, и си грабнете малко мокър пясък. После масажирайте с него крачетата, петите и всички онези области на тялото, където кожата е загрубяла по една или друга причина.

Когато приключите, влезте в морето да поплувате, за да измиете песъчинките по себе си. В комбинация с морската вода, те ще направят кожата ви изключително гладка и мека. 

А впоследствие слънчевите лъчи ще ѝ предадат лек средиземноморски тен. Важно: докато се печете, ползвайте слънцезащитен крем, за да предотвратите болезнено изгаряне и други подобни проблеми.

inm.com

Обед: почивка с книжка

Между процедурите заложете на блажено нищоправене. То се вързва прекрасно добре с интересно четиво + освежаваща напитка. Съветваме ви да прекарате най-горещите часове някъде на сянка, на тихо и прохладно място.

inm.com

Следобед: масаж с горещи камъни

Точно така. Разходете се по плажната ивица и намерете няколко по-големи плоски камъчета. Оставете ги за 10-15 минути на слънце, за да се постоплят.

После легнете по гръб и ги подредете върху различните енергийни точки по тялото. Наричани чакри или меридиани в различни източни култури, те са общо седем на брой и са разположени в линията от таза до върха на главата. Не е нужно да ги познавате всичките обаче...

Сложете едно камъче в областта на гръдния кош, например - за да активирате сърдечната чакра. Локализирайте друго над пъпа, за да успокоите емоциите. И накрая добавете по едно на гърлото и на челото. Стигат! Или пък легнете по корем и накарайте някой да ви ги подреди по гърба - в зоната на гръбначния стълб. 

Отпуснете се и се отдайте на 20-минутен заслужен релакс, възползвайки се от лечебната енергия на камъните

inm.com

Вечер: медитация

Седнете във водата, съвсем близо до брега, с кръстосани по турски крака. Нека морето покрива нежно коленете ви. Затворете очи. Поемайте бавно въздух и издишайте продължително. Фокусирайте мислите си върху разбиващите се в тялото ви вълни...

inm.com

Е, беше един страхотен ден, нали? Направете и следващия такъв. Вече знаете как ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април