Сърцето е като ролерите

Ако не го използваш, няма как да разбереш колко е хубаво...
Сърцето е като ролерите

Започвам отдалече. Вчера гледах американската ретро комедия "Сам в къщи 2" :) Споделям ви тази информация, защото във филма има една реплика на героя на Маколи Кълкин, която ми е адски любима.

Всъщност, във въпросната сцена 8-годишният Кевин разговаря с Жената с гълъбите – бездомница, която предпочита компанията на крилатите пред контакта с човешки същества. Причината е, че е загубила вяра в хората, след като преди време някой разбил сърцето ѝ на парченца.

В разговора си с дамата умното хлапе прави следното интересно сравнение: Сърцето е като ролерите. Ако не го използваш, може да "умалее" (както се случило с неговите кънки - станали му малки, преди да се реши да ги кара). И никога, ама никога няма да разбереш какво е да обичаш отново.

Честно да ви кажа, напълно съм съгласна с тази философия. Е, вярно. Понякога хората, на които си решил да подариш чувствата си, имат навика да не постъпват по начина, по който си очаквал. Рискуваш да бъдеш наранен, предаден, разочарован и смачкан...

Но шансът да срещнеш по-добрата си половинка не изчезва с една неуспешна връзка. Нито с две. Нито дори с поредната. Има си го и, рано или късно, се усмихва на този, който се реши да се възползва от него :)

В този ред на мисли, съветвам ви да преодолявате любовните разочарования смело. Знам, че са болезнени, но нямате много време да се "давите" в тях.

Вместо това, използвайте сърцето си непрекъснато. Защото щом тупти, значи все още може да се вълнува :) Не го лишавайте от тази привилегия.

inm.com

Е, желая ви по-малко тъжни моменти в любовта и повече споделено щастие. А! Карането на ролери също е голяма работа :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май