Най-странните секс практики по света

Най-странните секс практики по света

За човек от Запада отношенията между мъжете и жените и етапите, през които преминават те, са ясно регламентирани.

Първа среща, после още няколко, придружени от дълги телeфонни разговори и съобщения до късно през нощта. Кога точно ще се стигне до секс, няма да дискутираме точно сега, но е ясно, че той заема основно място в отношенията.

След разтърсващия секс и срещите до ранните часове на деня в един момент отношенията се задълбочават и двамата заживявате заедно. Ако това е точният за вас човек, общото съжителство е последвано от годеж, после брак, а след това и деца.

Но замисляли ли сте се, че подобно развитие на една връзка, изглеждащо за нас съвсем в реда на нещата, в определени краища на света навярно ще бъде прието като побъркано и дори извратено. Затова и не бързаме да поставяме етикети, когато говорим за нечии традиции, но признаваме си - взаимоотношенията между мъжа и жената в някои райони на земното кълбо ни накараха да потръпнем от ужас и да благодарим, че сме родени в европейска държава.

За кои практики говорим точно, може да видите в следващите редове:

Нигерия

В Нигерия все още важи онзи принцип от миналото, в който любовта няма дума. Браковете там са средство за поддържане на добри отношения и запазване на родовата цялост. Поради тази причина, едва ли някой ще се учуди, че избирането на съпруг и съпруга става още от ранна детска възраст и правото принадлежи на родителите. Най-често избора попада на роднини, за да бъде запазен рода. Все пак обаче има шанс за брак по любов и именно той е интересната част. За да се ожениш за момичето, в което си влюбен, то трябва да успееш да я откраднеш по време на фестивала Гервол, без мъжа й да те усети. Успееш ли, брака ви ще бъде признат от обществото.

Непал

В Непал хората са доста разкрепостени, когато стане дума за секс. За тях жените са по-скоро притежание, което е изключително жалко. Още по-лоша е съдбата на момичето, ако се омъжи за момче с много братя или доста представители от мъжки пол в семейството, тъй като според тяхната традиция, когато една жена се омъжи за даден мъж, всъщност тя се омъжва за цялото семейство и всички братя и мъже от семейството имат равни права върху нея.

Папуа-Нова Гвинея

И тук не липсват странности, но ще започнем с по-нормалните неща, като например отделянето на момчетата от семейството им, когато навършат 7 години. Те биват изпратени да живеят заедно с други връстници за период от три години, като по този начин народа вярва, че момчетата се отърсят от женското влияния. Следващата част обаче е доста странна — за да станат истински мъжа, момчетата трябва да пият от спермата на старейшините. За едно с това трябва да си поставят пиърсинг, да пият обилни количества захар от захарна тръстика, както и да си пуснат кръв от носа. Последното всъщност не е еднократен ритуал, а смисъла му е, че когато жена им има месечен цикъл, то и те трябва да пуснат кръв от носа си.

О-в Мангайа

На тихоокеанския остров Мангайа съществува интересен обичай, свързан със секса. Когато стане на 13 години, момчето трябва да избере по-възрастна жена, която да бъде неговият гуру в любовта. Дамата трябва да помогне на тийнейджъра да се превърне в мъж, а това се случва, показвайки му всички тънкости в любовната игра и секса. Дамата трябва да спи с него, колкото пъти е необходимо, за да го превърне в страстен и опитен любовник.

В Мангайа, подобно на повечето островни общности, сексът заема почетно място в бита на човека. Социалният статус на мъжа в Мангайа се определя именно от умението му в леглото и по-конкретно от това колко пъти може да свърши за една вечер и успява ли да задоволи съпругата си, пише Трафикнюз.

И тъй като сексът е особено важен за мангайците, както вече споменахме, пред жените няма ограничения, познати за множество други общности, свързани със забрана за полова активност преди брака. Напротив – момичетата са поощрявани да имат по-голям брой сексуални партньори, за да придобият необходимата им опитност, а и за да могат да намерят най-добрия съпруг.

ключови думи:
най-странни секс

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май