Защо е полезно бременните жени да правят секс

Защо е полезно бременните жени да правят секс

Сексът по време на бременност не бива да е табу. Той не е опасен, нито вреди по някакъв начин на бебето или майката, освен ако лекарите изрично не са споменали нещо по въпроса. Хормоните на жената така се бушуват, че съпротивлението е излишно. Представяме ви 8 ползи от секса по време на бременност:

1875600

1. Различни усещания

Трудностите по обичайните пози са чудесен повод да опитате нещо ново, под различен ъгъл. Странните пози, които могат да се получат по време на секс, дават нови усещания и на двамата партньори.

"Спомням си, когато веднъж правихме секс, докато бях бременна и не ми беше удобно по никакъв начин. Тогава той ме завъртя под най-странния ъгъл в кухнята и оргазмът, който изпитах беше най-неочакваният и разтърсващ."

- Мария, 33 г.

2. По-силен оргазъм

През бременността хормоните на всяка жена направо полудяват. На нея може да и се прави секс по-често и от обикновено. През този период жената е много чувствителна и всички нервни окончания сякаш са обострени. Това води до незабравим финал.

"Най-силният оргазъм, който съм изпитвала през живота си беше точно в началото на деветия месец от бременността. Няма да го забравя."

- Лилия, 28 г.

3. Облекчава болките

Всяка майка изпитва различен вид дискомфорт по време на бременност. Сексът е като болкоуспокоително, което облекчава и прави щастлива бъдещата майка.

"Така или иначе не ми даваха да взимам никакви болкоуспокоителни, докато бях бременна. За сметка на това пък мъжът ми изключително много ми помагаше вечер..."

- Петя, 38 г.

4. Поддържа огъня жив

Е, представете си какво е да не правите секс с партньора си половин година и повече. Едва ли това ще се отрази добре на връзката ви, за това няма защо да спирате.

"Това да бъда бременна беше изключително сплотяващо само по себе си. Но сексът, докато бях бременна, беше върховно изживяване. Тогава разбрах, че ме обича всякаква, дори кога бях толкова напълняла. 

- Нели, 25 г.

ключови думи:
бременни секс

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април