Животът на твоя пенис

Променя ли се той с възрастта?
Животът на твоя пенис

Не е тайна за никой, че сексуалната мощ на мъжа намалява с напредването на възрастта. Това има пряка връзка с намаляване на нивото на половия хормон тестостерон, който пряко влияе върху възбудата, а после и еякулацията, които стават по-продължителни. Ерекцията след първия полов контакт е почти невъзможна или изисква повече усилия и време.

С напредването на годините се наблюдава чувствителен спад в обема и качеството на спермата. Еректилната дисфункция (ЕД) или импотентност е тясно свързано с напредването на възрастта. Според проучванията на възраст между 40 и 70 години – процентът на половата мощ при мъжете пада от 60% до приблизително 30%.

В този времеви диапазон при мнозина се появяват и проблеми с уринирането. Отслабването на струята при уриниране се дължи на последствията от слабата мускулатура на пикочния мехур и в много случаи се наблюдава увеличаване на простатната жлеза. Това от своя страна влияе пряко на сексуалния живот и потентността.

Според последните проучвания проведени от американски учени промени настъпват и външно на половия орган, което много често се превръща и в основната причина за отказ от сексуални контакти. Пенисът се променя – първо главичката на пениса (глансът) постепенно губи лилавия си оттенък, в резултат на забавения кръвопоток. Второ се наблюдава и слаба загуба на окосмяването, което също в редица случаи е повод за тревоги на мнозина от представителите на силния пол.

Причините за настъпващите промени се крият в наддаването на килограми. При натрупване на мазнини в долната част на корема, се наблюдават някои промени, свързани с размера на пениса. По принцип натрупването на голямо количество мазнини, само визуално "скъсява" дължината на органа, подчертават експерти от Университета на Калифорния, Сан Франциско.

1535806Thinkstock/Guliver


"Най-силният аргумент да мотивирам моите пациенти с наднормено тегло да отслабнат е, че могат да спечелят по-голям размер на пениса си", споделя д-р Роналд Тамлър, директор на Програма за мъжко здраве от болница "Маунт Синай" в Ню Йорк.

Добрата новина е, че с възрастта намаляването на дължината и дебелината на пениса е незначително. Например, при дължина от 15 сантиметра през тридесетте години, на 60-70 години може да се очаква намаляване до дължината 13-14 сантиметра, което със сигурност няма да повлияе значително на половите ви контакти.

Две са основните причини пениса да се свие: първата е натрупването на мастни вещества (плаки) в малките кръвоносни съдове на пениса, което намалява притока на кръв към органа. Този процес е известен още като атеросклероза, която също така допринася за блокиране на коронарните артерии – водеща причина за инфаркт. Така че, най-добрата профилактика срещу атеросклероза е правилният начин на хранене, физическата активност и поддържане на здравословни килограми без натрупване на лош холестерол.

Другата причина за "свиването" на размера на пениса се крие в относителното намаляване на еластичността на колагена в клетъчните слоеве, покриващи кавернозните му тела. Ерекцията се осъществява с изпълването с кръв на тези кавернозни тела, а уплътненията в кръвоносните съдове са причина за по-слабия приток на кръв, забавяне и по-слаба ерекция.

1535807Thinkstock/Guliver

Според специалистите промените, свързани с пениса не са причина да повлияят на сексуалния живот на мъжът. А най-добрият начин да сте полови активни до дълбока старост е секс, секс и пак секс. По този начин ще се поддържате слаби, красиви, в добро настроение, ще доставяте радост на партньора до вас и няма да се ангажирате с мисли дали пенисът ви е намалял с 1 сантиметър или не. Можете и да пробвате диетата за сексуална мощ: мака, секс, спорт, малко храна и отново мака, секс, спорт и малко храна.

А, сега бегом към леглото, където да се отдадете на страстни ласки с любимата.

Източник: webmd

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април