Жените днес: по-консервативни в леглото?!?

Така смята популярната авторка Ерика Джонг
Жените днес: по-консервативни в леглото?!?

Американската писателка е силно притеснена за сексуалното поведение и здраве на съвременната жена. Нека видим защо: 

Според Джонг модерните дами днес имат по-консервативни убеждения и демонстрират понижен интерес към секса, за разлика от предходното поколение. Авторката на бестселъра "Страх от летене" прави това заключение на базата на лични наблюдения върху собствената си дъщеря.

"Ние бяхме поколението, което си извоюва и в крайна сметка – получи, сексуална свобода, а тяхното поколение е под непрекъснат контрол по отношение на интимния живот", пише в статия за Ню Йорк Таймс световно известната феминистка.

"Дали това е предизвестено явление или случаен, нов импулс в пренареждането на един абсолютно хаотичен свят? По малко и от двете. Истината е, че по наше време ние идеализирахме т. нар. отворена връзка, а днес те идеализират моногамията", казва още Ерика.

Твърди още, че редица фактори са в основата на въпросната тенденция, а най-главният от тях е този, че дъщерите винаги ще се противопоставят на избора, направен от майките им :)

Виновен за дефицита на сексуално желание при дамите бил и Интернет: "Мрежата заробва, като предлага симулация на секс - без интимност, без идентификация, без страх от инфекции. Нашият собствен житейски пример не само че не разврати децата ни, но им даде повод да измислят стерилен, безопасен и здравословен начин да правят секс – по електронен път", завършва писателката.

Зловещо, нали? Само че ние не споделяме нейното мнение. Смятаме, че днешната жена има достатъчно въображение, желание и поводи да реализира сексуалните си фантазии. Не само във виртуалното пространство, а навсякъде, където пожелае. Въпрос на личен избор е, не до поколение :) 

Освен това какво лошо има в моногамията все пак? Ако знаеш как да се възползваш от нея, тя може да ти донесе наистина много щастие и удоволствие.

Вие какво смятате: по-малко сексуални ли са жените днес?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май