Естествените афродизиаци

Храна за богове и богини ;)
Естествените афродизиаци

От древни времена хората се опитват да разгадаят тайната на добрия секс. Първоначално са използвани най-различни храни, подправки и етерични масла, докато накрая се стига до възхода на виаграта. За щастие ролята на естествените афродизиаци не е забравена. Добре функциониращата нервна система, хормоналният баланс, пълноценното оросяване на ерогенните зони – всички те играят важна роля в осъществяването на успешен и вълнуващ сексуален контакт. Оттук идва и естествената закономерност: здравословният сексуален живот изключително много зависи от храненето. 

И ако лятото все още не ви се струва достатъчно горещо, може би ще искате да се запознаете с някои от храните, които по естествен начин могат да повишат градуса в леглото ;)

Банан. Описван в "Кама Сутра" като "класическо възбуждащо средство" заради характерната си фалическа форма, бананът е богат на калий, който е от особена важност за мускулните контракции. Интересното е, че не вътрешността на плода, а корите му са със силно стимулиращо действие. 

Нар. Екзотичният плод съдържа антиоксиданти, които предпазват стените на кръвоносните съдове и по този начин подобряват кръвообращението. Резултатът, както може би вече се досещате, е по-голяма чувствителност там долу...

Ягоди. Сладките месести плодчета съществено засилват либидото и се препоръчват както за мъже, така и за жени. Заради високото си съдържание на цинк, мъниците обострят сексуалния апетит и бързо превключват тялото в режим "сладострастие". Антиоксидантите, които се съдържат в тях, подобряват притока на кръв най-вече към половите органи.

Шоколад. Какаото е  богато на фенилетиламин – химикал, който въздейства на онази част от мозъка, отговорна за удоволствието и похотливите мисли. Най-подходящ за засилване на сексуалните желания е черният шоколад. Съветваме ви да го приемате като едно своеобразно любовно блюдо - с много нежност.

Авокадо и аспержи. В тези зелени продукти се съдържа много витамин Е. Той подпомага отделянето на тестостерон, естроген и прогестерон, които са от значение както за "искането", така и за "моженето". 

Домати. Известни като "pommes d'amour" или "любовни ябълки" сред французите през Ренесанса заради плътната си и сочна вътрешност. Същата съдържа значителни количества от антиоксиданта ликопен, повишаващ сексуалната активност.

Стриди. До голяма степен стридите са смятани за афродизиаци само заради формата си, която наподобява женски полов орган. Освен това обаче, морските деликатеси са богати на цинк, който подпомага производството на тестостерон. Последният е от значение не само за мъжката, но и за женската сексуална енергия.

Чесън. Добре познатият ни "миризливец" всъщност е мощен сексуален стимулант, тъй като подобрява кръвообращението. Също така, той спомага производството на важен ензим, участващ в механизма на ерекцията.

Люти чушки. Активната съставка в лютите чушки – капсаицин – има силно възбуждащо действие върху нервната система и предизвиква серия от реакции в организма, сред които изпотяване и учестяване на сърдечния ритъм. Капсаицинът може да причини и раздразнение в половите органи и пикочните канали, наподобяващо сексуална възбуда. Но както се казва: "Някои го предпочитат горещо!"

Е, какво ще хапваме тази вечер? :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април