Шейк на деня: от къдраво зеле, ягоди, банан и ябълка

Супер полезен и вкусен, макар и не на външен вид
Шейк на деня: от къдраво зеле, ягоди, банан и ябълка

Най-важното

Добавете още вода, за да улесните работата на любимия си кухненски робот. В случай, че и това не помага, значи имате нужда от по-силен блендер. Особено задължително е да си осигурите такъв, ако сте луди почитатели на шейковете и приготвяте по няколко такива дневно.

Никога нямаше да пробваме този шейк, ако не бяхме сигурни в многобройните му хранителни достойнства. Звучи странна комбинация, но е доста вкусна и засища.

На първо място поставяме къдравото зеле, което вече спечели едно, организирано от нас, състезание. Зеленолистният зеленчук съдържа повече витамин C, повече бета-каротин и повече витамин K даже и от спанака.

Що се отнася до ягодите, те също имат добро съдържание на витамин C. Бананите пък могат да се похвалят с малко от всичко. В тях има калий, магнезий, желязо и фосфор. Съдържат също и триптофан – важна амонокиселина с доказано антиоксидантно действие. Мнението ни за ябълките можете да откриете тук!

Е, какво да го увъртаме повече? Ако искате коктейл от здраве, запретнете ръкави и действайте.

За приготвянето му са нужни следните продукти:

1 чаша прясно изцеден сок от ябълка

1 чаша вода

един узрял банан

1 чаша ягоди

5 листа от къдраво зеле; измити, изцедени и нарязани

Сложете всички съставки в блендер за няколко минути и... готово! Следващият път, когато видите зелен на цвят шейк, няма да се мръщите толкова, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април