Шейк на деня: за пътешественици

От тиквено семе, ябълки и моркови
Шейк на деня: за пътешественици

Повярвайте ни - много добре знаем колко е приятно да се ходи по света пеша = ) Срещаш нови хора, посещаваш интересни места, чуваш вдъхновяващи истории... Всичко това е чудесно!

Проблемът е, че прескачането от континент на континент често е доста изтощаващо. Часовата разлика, дългите пътувания и силните емоции имат потенциал да изпият цялата ви енергия.

Ето и решението: супер шейк за галактически стопаджии = ) В него има всичко, от което се нуждае тялото ви, за да ходи смело по земята.

Да започнем от тиквеното семе. Не се съмнявате, че то е богато на куп полезни нутриенти, нали? В него може да откриете цяла армия от групата на витамин B, както и редица минерали, между които безценните калций, фосфор и магнезий. Морковите пък са добър източник на бета-каротин. А къдравото зеле е достоен конкурент на спанака по хранителни характеристики. Ябълките пък... Те нямат нужда от реклама.

Всички тези съставки, забъркани в една чаша, ще завъртят стрелките на вътрешния ви часовник във ваша полза. И ще ви позволят повече време да се радвате на изследователските си преживявания. Без повече приказки, ето и необходимите продукти за този вълшебен еликсир:

  • 1 супена лъжица сурово тиквено семе

  • 3 моркова

  • 1–2 зелени ябълки

  • няколко по-големи листа от къдраво зеле

Всички продукти смесете в блендер до получаване на еднородна, симпатично-зелена смес. Пийте на големи глътки и скачайте в космическия кораб = ) Останаха ви хиляда и едно неща за откриване. Не губете време. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май