Пеша по света 3

На разходка без лодка и не на колела
Пеша по света 3

Изтъркаха ли ви се подметките от ходене? Нека! Това е лятото – пълна и пълноценна обиколка на земята. На крак. Останаха обаче още три града от класацията на сп. "Lonley Planet" - струва ни се, че ще е много добра идея да приключите околосветското си пътуване с тях. Вижте кои:

 

 

Сан Франциско

Разположен удобно в щата Калифорния, американският град, който едновременно е и окръжен център, може да се похвали с хипер интересен и разнообразен терен.

Става въпрос за една доста хълмиста и неравна местност - истинско предизвикателство за пешеходния турист! Улиците са романтично причудливи, спускат се и се изкачват стръмно нагоре.

В същото време, от високо, те ще ви предоствавят уникална възможност да се насладите на невероятни и вдъхновяващи гледки. Сан Франциско е административно разделен на няколко квартала, които направо те приканват да се загубиш от ходене в тях. Освен това, разполага с многобройни паркове, между които най-големият е Голдън Гейт Парк.

Бостън

Голяма част от студентските бригади в САЩ задължително приключват с посещение на това готино, младежко място = )

Истината е, че тук, както и в Чикаго, има наистина много българи – някои от които са временно пребиваващи, други – не съвсем временно.

В крайна сметка Бостън е истински културен център, с много музеи и забележителности за разглеждане. Да не говорим, че той предлага безброй възможности за спортни инициативи, като и за нощни приключения.

Бонус: Ако никак не ви се напуска страната на неограничените възможности, задължително посетете и Филаделфия, която е петият най-голям град в САЩ. Атмосферата тук ще ви грабне още на входа...

Венеция

Прехвалена или не, най-романтичната дестинация на света е 10-тият град в класацията на списание "Lonely Planet”. Така че веднага слизайте от гондолата и го разгледайте... пеша. Романтиката няма да изчезне. Обратното = )

Е, на добър час, пътешественици!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май