Сутрешен шедьовър!

Бърз, лесен, удивително гениален, зашеметяващо вкусен!
Сутрешен шедьовър!

Най-важното

Настоящият шедьовър можете да издигнете до нови висоти с помощта на кашкавал, синьо сирене, бекон... не ни карайте да продължаваме!

Попитайте който и да е автор от нашия сайт коя е перфектната закуска и ще получите отговор, състоящ се изцяло или частично от думата "яйца". За тяхната полезност сме говорили надълго и нашироко, но дори и да се абстрахираме от нея, пак ще останем с вкусен и засищащ продукт, който е податлив на всевъзможни комбинации и на всичкото отгоре се приготвя изключително бързо. Нас ако питате, ако всички, с изключение на алергичните, закусваха яйца, светът щеше да е едно далеч по-слънчево и чудесно място. Хората в градския транспорт щяха да се прегръщат и да си подаряват цветя, работата щеше да е удоволствие, шефът – най-добър приятел... следите ли ни мисълта?

С удивление обаче установяваме, че има граждани, чието въображение не достига за разгръщането на мощния кулинарен потенциал, заложен в яйцето. Как, питат те – как да закусвам с това яйце, щом ми е писнало до полуда да го варя в джезве и пържа в тиган на око или разбъркано? И ето, че ние отговаряме. Или, ако трябва да сме напълно честни, отговаря потребителят на социалния сайт reddit, подвизаващ се под псевдонима fungz0r, но ние приветстваме и рапортуваме своевременно неговия отговор.

Ах, понякога гениалните решенията са толкова семпли, че на човек му иде да прегърне монитора! Но нека опишем с думи това, което и бездруго вече сте отгатнали от картинката:

  • 2 яйца
  • 1 авокадо, разрязано наполовина и лишено от костилка
  • подправки на вкус

Ето: Чуквате по едно яйце във всяка половинка от авокадо и завирате в предварително загрята до 220ºС фурна. Чакате, докато окото и носът ви не подскажат, че имате задоволителен, според вашия личен вкус, резултат.

Нападате решително и безкомпромисно, като НЕ ядете кората на авокадото!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 5
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 5
    от Не е посочен | 03.06.2012 | 13:15
    Не разбрахте ли ,че мазнините са полезни ? :)
  • 4
    от Не е посочен | 11.02.2012 | 14:53
    Мазно е, добри мазнини, супер. Обаче правете разлика между полезно и диетично. Ако я направите - няма и да спорите толкова :) А рецептата си е супер. Веднъж седмично за закуска, звучи много добре.
  • 3
    от Не е посочен | 17.01.2012 | 13:10
    Вярче, мазно е, но Първо: 100 грамово авокадо съдържа 12 г мазнини, но от "добрите" мазнини, тоест моносатурираните.
    Второ: Това е закуска, тя трябва да е високоенергийна.
    Трето: Като не ти харесва с авокадо, направи си го с тиквичка, рецептата е уникална.

  • 2
    от Не е посочен | 17.01.2012 | 13:04
    Авокадото не е ли много мазно, че и кашкавал?:)
  • 1
    от Не е посочен | 17.01.2012 | 10:52
    Киро, сестра ти беше права... УЖАСЕН СИ :)

    п.п. Това ще се пробва, задълже още утре сутрин :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май